Rekordévet zárt a Steam tavaly

Sok piaci szereplőhöz hasonlóan a Steam is közzétett egy összefoglalót a tavalyi évéről, ami alapján kivételesen jól sikerült az elmúlt időszak az üzlet számára. Lássuk a számokat!
  • Írta: fojesz

Kommentek

#18
Jah, van a világ és van kína
#17
#7: Artifact: Let me introduce myself
#16
#15: Nem nehéz, ha van rá közönség :D
Mindig lesznek buta emberek, akik felsőbbrendűnek érzik magukat, ezt burkoltan ki is fejezik aztán olyat támogatnak (legyen az ember, cég, részvénytársaság, állam vagy bármi), ami szembeköpi őket. Ők meg tátott szájjal várják a csulát :D

Egyébként nem tudom mi lett veled ember, de én még emlékszem amikor kijutottál a CDPR-hez, emlékszem az RPG oldaladra, blogjaidra és hihetetlen hogy én voltam e ennyire naív, vagy te változtál ilyen drasztikusan...
#15
#14: Hat igen, szidhatjak az Epic Fortnie-jat is ejjel-nappal de csak van durvan 250 millio jatekosa, na. Radasul evek ota kepes is tartani ilyen elegge magas szamu jatekos-bazist, kello szamu + megfelelo frissitesekkel rukkol az Epic elo mindig hozza.
#14
#5: Hát vagy azon, hogy az Epic kb. tamponnak fel tudná dugni a Valve-ot piaci érték alapján...
#13
Egyébként tök érdekes, mert én annó amikor még vártuk az episode3-at, azt mondtam a haveroknak, hogy HL3 csak akkor lesz, amikor valami technológiai innováció történik megint. Nagyjából a VR-re gondoltam és szomorúan konstatáltam, hogy az Alyx-nek nem olyan fogadtatása volt, amilyet megérdemelt volna.
#12
#11: HL2-nél is meg lehet nézni azt a fizikát.
Egyetlen játék sem tudja nyújtani azt a plusz élményt, amit az akkor és ott létrehozott.
Persze nem mondom, hogy nincs olyan program amiben jobb a fizika, de ott kifejezetten arra gyúrtak itt meg csak egy "KIS" plusz volt, amit egyszerűen mai napig képtelenek a stúdiók megütni.
#11
#4: Így van, én is ezt szoktam hangoztatni. Biztos jó játék lenne, de mindenki elvárásának lehetetlen megfelelni.

Volt egyszer nagyon régen egy pletyka szintű hatalmas szivárgás, hogy készült valamikor a HL3 és elkaszálták. Valamint, hogy csak akkor fog elkészülni, ha az egy olyan újfajta élményt tud nyújtani a hasonló játékok között, mint még soha semmi. Mint amikor bejött a HL1 és befolyásolta a játékokat utána. Volt ott szó valami élethű ilyen olyan megoldásokról, de elkészült és nem lett elég meghatározó az élmény aztán kuka. Nagy kamu szövegnek tartottam, amíg meg nem jelent az Alyx.
#10
#8: Nekik ez dupla biznisz volt... Legalább fogyott soha nem látott mértékben a saját VR szarjuk
Nem mellesleg már egész jó non vr modok vannak hozzá és szerintem még fognak érkezni jobbak is
#9
#3: Néztem videót az Alyxban található leírásokról amiben elmagyarázták hogy hogyan zajlott az utóbbi évtized.

Bár objektívan igaz amit mondasz, de szerintem ez a "nem kell kiadniuk játékokat" nem a lényegre helyezi a hangsúlyt. A Valve keretein belül folyamatos munka folyik akár egy tucat projekten. Ez amolyan mesterségesen generált káosz hogy találjanak valami szálat amire mindenki saját belátásból rá fog kapni. Ebből kifolyólag a sok címük legyártása több évtizedes, organikus munka eredménye lesz.


Nem mindenképpen követendő példa, de szerintem a maga módján elismerésre méltó.
#8
#4: Csak egyszerűen ott folytassák ahol az Alyx abbahagyta. Ja és ne az legyen már hogy akinek nincs VR-ja az bekap6ja. Legyen non-vr verzió is!
#7
#6: A Valve tagjai tökmindegy hogy min dolgoznak mert mindenből aranytojást tojó tyúkot tudnak faragni. Ha a nem bejáratott VR-ra kell csinálni játékot akkor abból, ha szimpla agyatlan FPS kell akkor abból, ha gecis mikrotranzakciót kell megoldaniuk akkor még abból is.
#6
Igazából a Steam az én Cyberpunkom. Tudom, hogy bugos és van hiányossága, de az összes platform közül ezt szeretem a legjobban és annyiból támogatom, hogy ha lehetséges akkor pár forint miatt nem veszem máshova a játékot. Az meg hogy Gabe mennyire nyerészkedik rajta már az Ő dolga. Egy jó játékot 30% adóval is el lehet adni és nyerni rajta annyit, hogy az mindenkinek megérje.
#5
#3: "...hagy röhögjek rajta."
Bántsa a szemem. Nekünk meg a nyelvtanod miatt kellene röhögnünk? :d
#4
Az a baj hogy egy HL3 se tudna felnőni az “eszement” elvárásokhoz.... és csak feleslegesen kapnák az ívet, tuti egy csomó ember hisztizne hogy “nem ezt várta”.
#3
#1: Minek? Nem kell nekik game hogy a bevétel jöjjön hegyekben...elég ha csak a steamet használják az emberek.
Nem mellesleg egyszer biztos lesz hiszen az Alyxban is volt rá utalás és gondolom nem csak az userek felcseszése miatt..A lényeg szarásig vannak pénzzel nekik abszolút nincs rá szűkségük ,hogy bármilyen game létrehozásával kapkodjanak és egyáltalán létrehozzanak újakat.

De lassan ildomos lenne az epic szarját is netre lőni hagy röhögjek rajta..
#2
#1: Az Alyx végéből kiindulva akár még ez is simán lehet. Sőt. Inkább a kérdés a mikor.
#1
Fejlesszétek a Half Life 3-at, ha ilyen jól megy nektek!!!