Fejlesztői videón a Project: Mara

A Ninja Theory egyik legújabb alkotása, a Project: Mara egyetlen helyszínen, egy valódi lakásban játszódik majd. Ennek köszönhetően a csapat elképesztő részletességgel modellezhette le a környezetet.

A Ninja Theory csapata a Hellblade: Senua's Sacrifice megalkotásakor már bizonyította, hogy a videojátékokban is van helye a mentális egészséghez vagy rendellenességekhez kapcsolódó témáknak, és az egyik készülőben lévő projektjük, a Project: Mara is ezt a témakört járja majd körbe. A játék teljes cselekménye egyetlen helyszínen, a főszereplő lakásában zajlik majd, így a fejlesztők mindent megtesznek azért, hogy a valódi helyszínről modellezett tér teljesen élethű legyen.

A játék motorján futó végeredmény pedig egészen elképesztő. A modellezésért és textúrázásért felelős csapat nem referenciafotók alapján rajzolta újra a helyszíneket, hanem valódi anyagminták és háromdimenziós térszkennelés segítségével alkotta meg a lakást, melynek legapróbb részleteit procedurálisan generált részecskék teszik félelmetesen valóssá - a legutolsó szösz vagy vízcsepp is helyet kapott a virtuális térben.

9 komment - szólj hozzá!