The Shore - lovecrafti horror az elhagyatott szigeten

  • Írta: szlav
  • 2021. január 19.
  • Megjelenés
Link másolása
H. P. Lovecraft történetei rengeteg videojátéknak adtak már ihletet, de csak kevesen tűntek ki a tömegből. Ares Dragonis indie alkotása egy belsőnézetű puzzle-játékként próbál szerencsét a témakörben.

Ha nem rettentek el H. P. Lovecraft kozmikus horrorjától, és kedvelitek a csápos kolosszusokat, akkor vessetek egy pillantást Ares Dragonis egyszemélyes projektjére, a The Shore-ra! A történet főszereplője egy titokzatos szigeten ragadt férfi, aki az elveszett kislánya nyomát kutatja, de az előzetesben is látható hajóroncsokat, elhagyatott világítótornyokat és a ködbe burkolózó helyszínt látva nem sok jóra számíthatunk. És persze akkor még nem is beszéltünk a négylábú obeliszkről, a halfejű óriásról vagy a Cthulhu csápos ivadékairól.

A játék előzetese egyébként a premierdátum bejelentése végett látott napvilágot. Február 19-én számíthatunk a PC-s megjelenésre Steamen.

3.
3.
Claymen
#2: A hangulat hibátlan volt, könnyedén az elmúlt évek legjobban átemelt Lovecraft világalkotása. A grafika, a hangok meg az egész város nagyon el lett találva. Azt sajnáltam hogy a történet nem kicsit foghíjas, meg a harcrendszert szerintem jobban átgondolhatták volna.
De összességében teljesen egyetértek, az elmúlt idők legjobb Lovecraft adaptációja.
2.
2.
ABorealis27
Stygian: Reign of the Old Gods a legjobb Lovcrafti horror témájú játék az utóbbi 2 évből, de az RPG.
1.
1.
Claymen
Érdekes. Kíváncsi leszek mennyit sikerül átemelni a hangulatból.
Szvzs, Lovecraft világa elképesztően agyonnyúzott lett az elmúlt években, és a legtöbb próbálkozás nagyon hamar kifulladt. Értem én, hogy ingyen használható, de na...
És félreértés ne essék, végtelenül boldog lennék, ha jönne végre egy igazán ütős játék a témában, ami hozná a Dark Corners, a könyvek, vagy az Arkham társasok hangulatát, de számomra legalábbis mind a shinking city, mind a Call Of Chtulhu csalódás volt, pedig mindkét cím esetében első osztályra szólt a jegyem a Hype vonaton.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...