Újabb csoportos kereset indult a CD Projekt ellen

Újabb csoportos keresetet nyújtottak be a CD Projekt RED ellen, a lengyel fejlesztőcsapat szerint Kaliforniában perelte be őket egy ügyvédi iroda. A cég kész megtenni mindent, hogy megvédje magát.

Folytatódik a Cyberpunk 2077 körüli felhajtás, a CD Projekt RED a minap bejelentette, hogy egy ügyvédi iroda újabb csoportos keresetet nyújtott be ellenük, ezúttal Kaliforniában. Karácsony előtt már indult egy hasonló per, amit a New York-i Rosen Law Firm kezdeményezett: a vád szerint a lengyel csapat félrevezette a befektetőit a Cyberpunk 2077 kapcsán, különösen a PS4-es és az Xbox One-os változatok tekintetében.

A CD Projekt RED szerint az új per tartalmában és léptékében hasonló, mint az első, a meg nem nevezett ügyvédi iroda pedig ugyanúgy a befektetőket képviseli, akik kártérítésre tartanak igényt - igaz, azt már nem konkretizálták, hogy mekkorára. Ahogy az előző kereset esetében, a lengyelek ismét leszögezték, hogy készek megtenni mindent, hogy megvédjék magukat. A Cyberpunk 2077 esetében egyébként már a lengyel versenyhivatal is vizsgálódik.

A CD Projekt múlt héten ismét elnézést kért a rajongóktól, miközben a Bloomberg a fejlesztés hátteréről cikkezett - ez utóbbi állításait a csapat vezetője több ponton is vitatta.

30 komment - szólj hozzá!