Frissült egyet a Horizon: Zero Dawn PC-s változata

Nagy volt az öröm a PC-s játékosok körében, amikor kiderült, hogy PC-re is megjelenik a Horizon: Zero Dawn, sajnos azonban a port erősen felemásra sikerült technikai szempontból. A Guerrilla azóta is igyekszik javítani rajta.

Mi is írtunk róla, és a Digital Foundry is megmérte, hogy nem sikerült éppen a legjobban a Horizon: Zero Dawn PC-s változata. Hiába festett meseszépen a port, bőven maradt benne bug, és még az izmosabb videokártyák alatt is képtelenség volt stabil framerate-et varázsolni hozzá; a Guerrilla azóta folyamatosan foltozgatta a játékot, és a minap is érkezett egy új javítás.

Az 1.10-es patch javít a játék teljesítményén, ezenkívül elhárít több hibát is, köztük olyanokat, amelyek a program összeomlásához vezettek. Apró érdekesség továbbá, hogy a beállításokat ezentúl egy szöveges fájlban menti el a játék, így könnyebben mókolhatnak vele azok, akiknek ehhez van kedvük - a részletes leírást itt találjátok a frissítéshez.

Érdemes ugyanakkor megemlíteni, hogy a fejlesztőcsapat a jövőben ritkábban ad majd ki javításokat a PC-s Horizonhoz, ennek pedig az az oka, hogy szeretnének inkább az idei évre beígért Horizon: Forbidden Westre fókuszálni - ezt egyelőre PS4-re és PS5-re jelentették be.

10 komment - szólj hozzá!