A Diablo II remake-jén dolgozhat a Vicarious Visions

Tegnap este érkezett a hír, hogy a Tony Hawk-játékokat is remake-elő Vicarious Visions csapatát beolvasztják a Blizzardba, nem sokkal később pedig azt is megtudtuk, hogy a Diablo II felújított változata lehet az egyik projektjük.

A Tony Hawk's Pro Skater 1 and 2 nevet viselő remake-gyűjtemény remekül sikerült, ezért is érte hidegzuhanyként a játékosokat az Activision döntése, miszerint a fejlesztést végző Vicarious Visions csapatát beolvasztják a Blizzardba. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a 200 fős brigád nem saját projekteken dolgozik majd, hanem a Blizzard fejlesztéseinél fog támogató szerepet betölteni.

A Vicarious Visionst még 2005-ben vásárolta fel az Activision, azóta pedig a kiadó valamennyi nagyobb címénél közreműködött a csapat valamilyen formában. A srácok székhelye az átszervezéseket követően is a New York állambeli Albanyban marad, míg az eddigi vezetőjük, Jen Oneal a Blizzard fejlesztési alelnökévé válik, és közvetlenül J. Allen Brack Blizzard-elnöknek jelent majd. Oneal eddigi feladatait a Vicarious operatív igazgatója, Simon Ebejer veszi át.

A Bloomberg általában jól értesült újságírója, Jason Schreier jóvoltából azt is megtudtuk, hogy mi lehet a Vicarious Visions első blizzardos feladata: a lap úgy tudja, hogy a stúdió egy ideje már a Blizzard hármas számú csapatát támogatja a Diablo II remake-jének elkészítésénél.

Erről túl sok részletet túl sok részletet nem hallottunk, az viszont biztos, hogy eddig nem haladtak zökkenőmentesen a munkálatok: a felújított változatot eredetileg a nem túl jól sikerült Warcraft III: Reforgedot jegyző egyes számú csapat hegesztette a Blizzardnál, őket viszont felszámolták, a munkálatokat pedig a Diablo IV-en is dolgozó hármas brigád vette át.

11 komment - szólj hozzá!