Mégsem emeli az Xbox Live Gold árát a Microsoft

A Microsoft visszaszívta a tegnapi bejelentését, és közölte, hogy mégsem emeli meg az Xbox Live Gold árát. Ezzel együtt leszögezte: a jövőben a free-to-play játékok futtatásához nem lesz szükség az előfizetésre.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#17
Érdekes,hogy írják a 6 és a 12 hónapost(amit ugye megszüntettek),de még mindig nem elérhető.
Mindenesetre az évi 36 ezer bazi sok lett volna erre a szolgáltatásra.Örülök,hogy visszakoztak.
#16
#15: Igazad van!
#15
Nem is értem ki panaszkodhatott. A CP-nél is csak a hülye PS-esek sírtak....
#14
#13: Ha nem lenne semmi akadálya, akkor nyílván elérhető lenni itt is. Valszeg stream-elés, vagy a licenszelés miatt.
Tudom, hogy külföldi reggel megy most a stream (nem feltétlen olyan minőségben mint a támogatott régiókban), de ez még nem ugyanaz mintha hivatalosan is elérhető lenne. Ha több területen is elérhetővé teszik akkor növekszik a terhelés. Ez nem egy sima video stream: számít a késleltés, egy gép csak egy felhasználót tud kiszolgálni. Ami még fontosabb, hogy akkor támogatni is kell a felhasználókat. Ha most itthon valami probléma jön elő elküldhetnek, mert nem supportált régióból próbálod használni. Valszeg nagyobb is a hibalahetőség, mert messzebb vannak a szerverek.
Lehet forgalmazási probléma is. Szerintem a kiaddókkal is egyeztetni kell, ha új területeken is elérhetővé teszik a Now-t.
Úgy tudom az EU-n belül már ugyanazt a tartalmat kell szolgáltatni minden felhasználónak (digitális tartalmak egységes piaca), szóval minden Now-s játénál le kell kerekíteni a forgalmazási jogokat.

Én abban bízom, hogy a GP-hoz hasonlóan szét vállasztják majd a Now. Lenne egy olcsóbb változat amivel csak letölteni lehet PS4, PS5 játékokat, és a drágább váltzatban lényegében a mostani Now lenne.
#13
#12: Csak nem értem a mivoltát az egésznek. Ez hogy magyar reg is tolhassa a nowot nekik nem kerülne pénzbe hiszen most is csak egy reg fake címmel.. De bezzeg magyar felirattal kiadnak ide játékokat ami többszáz ezer ft sőt lehet milliót st-os kiadás.. Tehát az okát nem értem totálisan ha közben a herémet forró fogóval szorongatják se
#12
#10: Mert Sony-t nem érdekli sajnos. Mondjuk én bevallom nem csodálom. A Sony-nak nem ez az első amit elkezdenek de aztán leszarnak. Persze minden cégnél van ilyen.
#11
#4: Nem az első alkalom, hogy a MS kigondol valami nagyot, hogy nekünk miért lesz jó, az emberekről meg kiderül, hogy másképp gondolják.
Az XB1 bejelentését is aki még emlékszik rá azzal próbálták eladni, hogy csak digitális változat lesz belőle és a DVD olvasó kimarad. A népharag ott is közbeszólt és azóta is két változat van a XBX-ből is.
De legalább odafigyelnek a játékosokra, ezért jó, hogy van konkurencia.
Bár lenne több is.

Mondjuk a pofátlan áremelést meg is kéne támogatni valamivel, hogy el is lehessen adni. A Game Pass megvan és nem vagyon tőle annyira boldog, hogy $120-ba fájjon egy évre (A Gold-al jött jelképes, beetető áron egy évre).

Akkor inkább tartsák meg a Gold-ot csak én meg majd megveszem azokat a játékokat, amik érdekelnek.
#10
#9: Viszont sokkal több pénzt termelt mint a game pass. Egyébként máig nem értem miért nem lehet itt mikor fake regekkel meg tolják itthonról.. Szervereket se kéne mozdítani sehova csak engedni a hungary accountot azt ennyi. De a sony ennyire se képes
#9
#8: Soha. Vagy is volt pletyka hogy fogja bővíteni majd. De hivatalos információk nincsenek. Illetve a Now a Sony-nak csak egy olyan szolgáltatás ami van de nem nagyon érdekli. 6 év alatt kevesebb országba jutott el mint a Xcloud 1 év alatt...
#8
#7: Sonyról van valami hír hogy mikor ohajtja hazánkat támogatni a nowal?
#7
YanezModerátor
#6: Sonynál csak a 3 havi plusnak emelkedett az ára. Viszont tény ami tény, már jóideje csinos a felhozatal.
#6
Felmérést kellett volna nekik csinálni, hogy melyik opciót szeretné a közösség inkább:
1. Marad a jelenlegi ár, de akkor hasonló ingyenjátékokat adnak, mint korábban
2. Emelik az árat, de akkor magasabban jegyzett játékok járnak havonta.

Azt hiszem a Sony is valami hasonlót csinált, nem is nagyon volt lázongás az emelés után. A szavukat meg állták, régebben szinte csak indie címek voltak a Plusban (PS4 érában), azóta meg meg már vannak kifejezetten erős hónapok, és a gyengébbek sem játszhatatlanok.
#5
#3: Holnapután: Vagy mégsem...???
#4
#2: Én ezt inkább úgy hívom,hogy gyengeség!
Tudják ezek,hogy egyes húzásokra milyen válasz fog érkezni mégis megteszik,aztán visszahátrálnak.Meglehetne előzni ezt a herce hurcát már az elején.
#3
Holnap: Mégis meg emeli a Xbox Gold Live áraát.
#2
#1: De legalább ér valamit a népharag ez nagy szó a mai világban
#1
Akkor mosta ha a játékosok azt kérnék,hogy adják át a céget nekik azt is megtennék!
Tegnap bejelentenek valamit ma meg vissza szívják,mert pár embernek nem tetszik?
Az elmúlt 1 évben ezek a nagy cégek a nevetég tárgyává tették magukat a szar kommunikációjukkal és az ilyen húzásokkal!