Mi a helyzet a Resident Evil 4 remake-jével?

A nagy Resident Evil-hírcunami közepette érkezett a pletyka, hogy bár a Resident Evil 4 remake-je továbbra is készül, a munkálatok nem haladnak éppen zökkenőmentesen. Sanszos, hogy 2023 előtt nem is kapjuk meg.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#11
Az, hogy nem akarják teljes mértékben követni a 4 sztoriját a remake-ben egyrészről érthető, másrészről enyhén kicsit megúszósnak tünik, ugyanis az egy nagyon tartalmas és elég hosszú játék is egyben. Mondjuk azt a sok akció szekvenciát ha kicsit mérsékelik, az még nem nagy gond, csak a bossoknál nem kéne azt hozzáállást tanúsítani, mint a R3make esetében és akkor még jól is elsülhet.
#10
A Remake 2 meglepően jó lett, ami után a 3 újraalkotása már megmutatta, hogy a játékról való alapelképzelés néha különbözik az aktuális (vagy ugyan olyan hülye, mint egyszer) céges elképzeléstől. A Resi 4 a maga nemében egy korszakalkotó remekmű - igaz nem pont a survival horror zsánerben és persze már kliadták párszor mindenre. Nincs ezzel baj, csak azt nem értem, hogy ha most jön egy játék, aminek annyi köze lesz a Resi 4-hez, hogy csak a címe lesz az, akkor miért kell pontosan azon a címen árulni, hogy Resident Evil 4 Remake?

Ezzel nem zárom ki, hogy akár jó is lehet az új játék, de a Remake 3 féle átverés óta azért elővigyázatos vagyok. Azt a játékot a Capcom vezetése saját magának készítette a tapasztalt, CoD 4-en felnövő, az íróasztal körül ugráló játékipari megváltók tanácsai alapján. Mondjuk nekik biztos tetszett is.
#9
#8: Vajon 20 év múlva megint végigmennek az egész szérián? :)
#8
#6: A vicces, hogy az elsőt az akkori viszonyok szerint kábé ugyanúgy remake-elték, mint most a 2-est, meg a hármast. Csak eltelt megint 18 év :D.
#7
YanezModerátor
#6: Pontosan én is egy olyan felújítást szeretnék az első rész esetében (is).
#6
#5: Még ott van a Zero es az elso is. Tudom az elsot felujitottak de nem ugy mint a 2 es a 3-at.
#5
#4: Ott van még a Code Veronica, ami a régi részek közül az egyik legjobb.
#4
#1: Ha simán alátolják a re 2-3 remake engine-re már sokkal előrébb van a 4 rész.. végre kaphat értelmes magyarítást is.

Aztán lassan bezárul a régi resik köre mert nem lesz mit remake-elni és végre jöhet a dinos amit már ezer éve mindenki vár vagy szimplán csak új féle resi megoldások.. Csak legyen minél több hogy végre a re 2-3-7 kerüljön bundleba hogy elérhető ára legyen :)
#3
Milyen cunami? Alig volt valami, a fojatekon kivul a reverse es teaser, semmit nem jelentettek be peldaul a leak-ek kozul.
#2
#1: Ha felépítik az új részek motorjára, mai fény-árnyék hatásokkal, reszponzívabb irányítással, jobb célzással, az már szerintem elég jó. Régen játszottam a 4-et, én vevő lennék így rá.
#1
Lövésem sincs, hogy a RE4-ből milyen remake-t lehetne összehozni. Eleve 3D-s engine-re épült, és alapjában a mostaniak sem sokban különböznek tőle, az fps-nézettől eltekintve. Leon-os, és a többi klasszikus szereplős címeket pedig alapból nem tudok fps műfajba rakni, mert hozzátartozik a játékhoz, hogy lássuk is őket. A most elérhető feltupírozott változatai most is megállják a helyüket, ahhoz pedig rohadt nagy gyökeres változtatás kéne hogy legyen indok beszerezni a remake-t.