HWSW: Kétszeres mérföldkőnél a Netflix

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 23.
  • Cooltúra
Link másolása
Önerőből képessé vált az új sorozatok és filmek gyártásának finanszírozására a Netflix, a világ legnagyobb SVOD-szolgáltatója, mely tavaly év végén egy másik fontos mérföldkövet is átlépett - írja a HWSW.

Újabb mérföldkőhöz ért a világ legnagyobb SVOD-szolgáltatójának számító Netflix történelme, derül ki a cég keddi tőzsdezárást követően közzétett tavalyi negyedik negyedéves üzleti jelentéséből. A szolgáltatásra előfizetők száma tavaly év végére átlépte a 200 millió főt, részben ennek köszönhetően a produkciók gyártását mostantól önerőből is ki tudja majd gazdálkodni a cég, lezárva ezzel a majd' egy évtizedig tartó adóssághalmozást. A Netflix papírjai a keddi tőzsdezárást követően a kereskedés utáni sávban csaknem 13 százalékot erősödtek a bejelentés után.

A streamingpiac legnagyobb szereplői számára az előfizetőkért folytatott rendkívül kiélezett verseny bizonyos szintig jellemzően nem teszi lehetővé, hogy a sokszor méregdrágán készülő exkluzív sorozatokat és filmek költségeit az előfizetői díjakból befolyó összeg kompenzálja. Ezért az ilyen szolgáltatások működése hosszú ideig jellemzően veszteséget termel, illetve hitelből finanszírozható.

A legutóbbi negyedév 8,5 millió új előfizetőt hozott - további részletek a HWSW cikkében!

2.
2.
Ooorky
#1: Áá, 4 eszközön nézheted egyszerre, de többen is használhatják, főleg mivel 20 filmet/részt le lehet előre tölteni, utána offline is lehet nézni.
1.
1.
crytek
És vajon mennyien használhatják? Mert ugye a nagy csomaggal 4 fő használhatja 1 áron. Durva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...