Left 4 Dead 2 - 11 évig tartott a német cenzúra

Fellélegezhetnek a Left 4 Dead 2 német rajongói, hiszen több mint egy teljes évtizeddel a játék megjelenése után végre ők is azt a játékot kapják, mint mindenki más. A Valve kérésére a hatóságok újraértékelték a zombis lövöldét.

Jól tudjuk, hogy Németországban és Ausztráliában gyakran szigorúbb korlátozások fenyegetik a túlzottan erőszakos videojátékokat, a Left 4 Dead 2 esete azonban egészen rendhagyó. A Valve 2009 novemberében dobta piacra a kooperatív lövöldéjét, amelyben hordaszámra irthatjuk a felénk rohanó élőholtakat. Mindez természetesen szúrta a helyi hatóságok szemét, így Németországban végül csak egy vágott verzió kerülhetett piacra, amelyből eltűntek a vérfoltok, a levágható végtagok, nem lobbanthattuk lángra az ellenfeleket, illetve a holttestek is azonnal eltűntek a képernyőről.

Most azonban fordult a kocka, a Valve közleményéből ugyanis megtudhattuk, hogy a stúdió nemrégiben kérvényezte a játék újraértékelését, és ezúttal sokkal engedékenyebbek voltak a cenzorok. Ennek nyomán Németországban is elérhetővé vált a Left 4 Dead 2 eredeti, vágatlan változata - az a verzió, amit valószínűleg ti is jól ismertek. Ha esetleg titeket is érintene a dolog, akkor egy ingyenes frissítéssel ti is átválthattok a cenzúrázatlan verzióra.

4 komment - szólj hozzá!