A Nintendo Switch eladásai túlszárnyalták a 3DS-ét

  • Írta: gorien
  • 2021. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
A japánok friss pénzügyi jelentése alapján egyáltalán nincs okuk szégyenkezni, szinte minden területen nőttek a számaik. Míg máshol konzolgenerációt váltanak, a Switch továbbra is arat – mostanra a Nintendo ötödik legkeresettebb gépe lett.

A Nintendo legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a 2017 óta kapható Nintendo Switch eladásaival megelőzte a 2011-ben piacra dobott 3DS-t, ezzel pedig a japán cég ötödik legkeresettebb konzolja lett. Számokra lefordítva ez azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben 79,87 millió Switch került a boltok polcaira – a 154 milliót kellene megdöntenie ahhoz, hogy lehagyja a csúcstartó Nintendo DS-t. A hibridkonzol megjelenése óta 532 millió switches játékot adtak el.

A koronavírus-járvány miatti bezárkózás a japán cégnek is jól jött, az elmúlt kilenc hónapban 36 százalékkal több konzolt szállítottak ki az előző évhez képest: ez 24 millió masinát jelent. A japánok további két és félmilliót terveznek eladni a jelen pénzügyi év, március végéig.

A szoftvereladások is nőttek, méghozzá 43 százalékkal. Százhetvenhat millió játék talált gazdára az elmúlt évben, élen az Animal Crossing: New Horizonsszal, amiből a márciusi megjelenése óta több mint 31 millió példányt adtak el. Jól szerepelt még a Mario Kart 8 Deluxe, a Super Mario 3D All-Stars és a Paper Mario: The Origami King, de a Ring Fit Adventure is változatlanul népszerű. A Pokémon Sword & Shield is a sikercímek között van – ráadásul már 20 millió eladott példánynál jár, amire a szériából legutóbb a Gold & Silver volt képes.

A Nintendo szerint 29 olyan játéka van, ami az elmúlt pénzügyi évben egymillió fölötti eladásokat tudhat magáénak. Ezek között megtaláljuk a Mario Kart Live: Home Circuitet, ami épphogy meghaladja a jeles számot, a Pikmin 3 Deluxe-ot, valamint a Hyrule Warriors: Age of Calamityt, ami 3,5 milliós eladásaival a Warriors-játékok legnépszerűbbje lett.

5.
5.
PapaYeti
#2: Ezt hol mondják az Xbox eladásoknál ??? PS-t a God of war Marvel’s Spider-Man, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Horizon Zero Dawn , Final Fantasy VII Remake, Detroit: Become Human, Bloodborne, Nioh miatt vettem. Boxon ami érdekelt Gears Of War 4 (talán) fable ( talán a következő ) és ori (ha már meg kell említeni legalább hármat)... . Ooorky val értek egyet az exkluzivokal kell foglalkozni nem a terra flopokkal meg a HZ-el... .
4.
4.
FekaFOB
Nem értem a népszerüségét, hisz még csak COD sincs rá! :D
3.
3.
Ooorky
#2: Mert máshol vagy nincs exkluzív, vagy van, de a konzoltulajok elenyésző hányada veszi meg, ellentétben az aktuális cod-dal, fifával...
2.
2.
delphijos
#1: Érdekes, “máshol” meg azt hallom mindig hogy senki se exkluzív játék miatt vesz konzolt.
1.
1.
Ooorky
Ennyi, minőségi exkluzívokat kell gyártani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...