A Nintendo Switch eladásai túlszárnyalták a 3DS-ét

A japánok friss pénzügyi jelentése alapján egyáltalán nincs okuk szégyenkezni, szinte minden területen nőttek a számaik. Míg máshol konzolgenerációt váltanak, a Switch továbbra is arat – mostanra a Nintendo ötödik legkeresettebb gépe lett.

A Nintendo legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a 2017 óta kapható Nintendo Switch eladásaival megelőzte a 2011-ben piacra dobott 3DS-t, ezzel pedig a japán cég ötödik legkeresettebb konzolja lett. Számokra lefordítva ez azt jelenti, hogy az elmúlt négy évben 79,87 millió Switch került a boltok polcaira – a 154 milliót kellene megdöntenie ahhoz, hogy lehagyja a csúcstartó Nintendo DS-t. A hibridkonzol megjelenése óta 532 millió switches játékot adtak el.

A koronavírus-járvány miatti bezárkózás a japán cégnek is jól jött, az elmúlt kilenc hónapban 36 százalékkal több konzolt szállítottak ki az előző évhez képest: ez 24 millió masinát jelent. A japánok további két és félmilliót terveznek eladni a jelen pénzügyi év, március végéig.

A szoftvereladások is nőttek, méghozzá 43 százalékkal. Százhetvenhat millió játék talált gazdára az elmúlt évben, élen az Animal Crossing: New Horizonsszal, amiből a márciusi megjelenése óta több mint 31 millió példányt adtak el. Jól szerepelt még a Mario Kart 8 Deluxe, a Super Mario 3D All-Stars és a Paper Mario: The Origami King, de a Ring Fit Adventure is változatlanul népszerű. A Pokémon Sword & Shield is a sikercímek között van – ráadásul már 20 millió eladott példánynál jár, amire a szériából legutóbb a Gold & Silver volt képes.

A Nintendo szerint 29 olyan játéka van, ami az elmúlt pénzügyi évben egymillió fölötti eladásokat tudhat magáénak. Ezek között megtaláljuk a Mario Kart Live: Home Circuitet, ami épphogy meghaladja a jeles számot, a Pikmin 3 Deluxe-ot, valamint a Hyrule Warriors: Age of Calamityt, ami 3,5 milliós eladásaival a Warriors-játékok legnépszerűbbje lett.

5 komment - szólj hozzá!