Bezárja a fejlesztőstúdióit a Google Stadia

Komoly változásokat eszközölt a Google a játékstreamelős szolgáltatása kapcsán, ugyanis mindkét fejlesztőstúdióját bezárja a cég, ami nagyjából 150 dolgozót érint. A Stadia Games and Entertainment feje, Jade Raymond is távozik a pozíciójából.

A nem túl zökkenőmentes rajt után tavaly decemberben több új régióban - köztük Magyarországon is - elrajtolt a Google Stadia, de sajnos továbbra sem a játékstreamelős szolgáltatás diadalmenetéről érkeznek a legfrissebb hírek.

A Kotaku írta meg nemrég, majd a Google is megerősítette, hogy a cég mind a montreali, mind a Los Angeles-i fejlesztőstúdióját bezárja, és ezzel párhuzamosan számos készülőfélben lévő projektet leállítottak, így a Stadia-exkluzív játékok bemutatkozásának lehetősége igencsak vékony jégre lépett. A stúdiók bezárása nagyjából 150 dolgozót érint, akiket igyekszik a Google házon belül új munkakörökben elhelyezni, azonban a korábban a Ubisoftnál és az EA-nél producerként tevékenykedő Jade Raymond véglegesen távozik a cégtől.

Ami magát a Stadiát, mint szolgáltatást illeti, egyelőre nem tervez változtatásokat a Google, viszont úgy tűnik, a játékfejlesztésről hamar lemondott a cég. Könnyen lehet, hogy az ott dolgozók nem is bánjak ezt annyira, ugyanis egy közeli forrás a következőt nyilatkozta a Kotakunak: "A Google egy szörnyű hely volt a játékfejlesztésre - nagyjából olyan, mint az Amazon, csak jóval kevesebb erőforrással."

19 komment - szólj hozzá!