Bezárja a fejlesztőstúdióit a Google Stadia

Komoly változásokat eszközölt a Google a játékstreamelős szolgáltatása kapcsán, ugyanis mindkét fejlesztőstúdióját bezárja a cég, ami nagyjából 150 dolgozót érint. A Stadia Games and Entertainment feje, Jade Raymond is távozik a pozíciójából.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#19
Alapvetően 4 féle platform uralja a piacot. PC, Konzolok (PS / BOX) Mobil, Tablet.
A többit felesleges erőltetni. Az OnLive is ezzel próbálkozott meg is szűntek.
#16
#14: Elég csak megnézni az android hulladékjukat.. innovációt fejlesztést ne ettől a cégtől várjon senki..
#13
#8: Persze, túloztam kicsit, ugyanakkor tényleg benne van a pakliban hogy szinte bármi fölött ott lebeg hogy ha úgy ítélik meg, beszántják....
#12
Nekem élő előfizum van xcloudra,. Volt gforce nowra, valamint vettem 2-3 akciós játékot stadiara. Messze a legstabilabb akár gyenge wifi mellet is és legkisebb az input lagg a stadia javára. Valamint ha megveszem a játékot, nem kell még havi díjat is fizetni, hogy játszak vele. Szerintem aki fikázza, fogalma sincs az egészről..
#11
#10: Az igen.
Nem elég, hogy fogalmad sincs miről van szó, de még világgá is kürtölöd XD
#10
#9: Pfff meg koppintotta :D Sokan nyomorognak ismerőseim közül is 'alternatív ' kereső motorokkal mert hogy őket aztán ne kövesse le senki meg hülye akik google-t használ... hát akinke van rá ideje annak lelke rajta van hogy régen a kávémat iszogatom mert a googel 1 perc alatt megérti mit keresek a többiek meg pötyögnek még percekig... mire jó esetben megtalálják ugyanazt :) Mosta Windows után a Google az új ciki de hogy miért ? ... valamivel végülis ki kell tűnni.
Stadia meg más kérdés bukta mert rosszul mérték fel a piacot és rendkívül rosszul kommunikálták a játék iparban egyébként nehéz kezdőnek lenni ez mindig is így volt nekünk meg addig jó még sokan próbálkoznak valami újjal. Sokan Switchre is azt mondtták emlékszem hogy NINTENDO lehúzhatja a rolót... és a WiiU "bukta " tapasztalataiból összerakták azt aminek a Wii U nak lennie kellett volna. (Jelezném, hogy a Switch ez is vette a nintendó nem is nintendó fejlesztés pffej :D )
#9
#8: Ezeket készen vette...
#8
#1: Android, android auto, assistant, wear os, maps/waze, Google pay, YouTube. Azért van jócskán. Csak sokkal próbálkozik aztán csak lesz olyan ami nem jön össze na.
#7
A debilek saját magukat nyírják ki... lassan úgy tűnik ,hogy a triumvirátus ms xcloud, ps now és geforce now marad a nyeregben a végtelenségig..
#4
#3: Buktad. Mikor regelsz valahova az a rengeteg szöveg nemcsak dísz. Pl. a megvásárolt játékok nem a te tulajdonod, csak a jogot vetted meg és hasonló finomságokat tartalmaz. Ez így van akármelyik kliensnél legyen az steam, epic, uplay.....
#3
Ha sok-sok játékot veszek Stadian, akkor mi lesz velük, ha a Stadia már nem lesz?
#2
A Google elvileg ki is hangsúlyozta, hogy azért is van ez a bezárás, mert az erőforrásokat a játékstreaming szolgáltatásukra helyezik át. Tehát a Stadiara mint platformra, de nem az önálló játékfejlesztésre.

Érthető egyébként, a játékfejlesztés nem az ő terepük. Egyszerűbb (nem jobb), ha exkluzivitást vesznek készülő játékoknak.
#1
A Google-vel ez a legnagyobb baj. Talán az e-mail-en kívül nincs olyan szolgáltatása amire hosszú távon mernék építeni.