Mozgásban a Mass Effect: Legendary Edition

  • Írta: szlav
  • 2021. február 2.
  • Videó
Link másolása
Pontos megjelenési dátummal és egy mozgalmas előzetessel jelentkezett a Mass Effect: Legendary Edition. Megtudhattuk azt is, hogy milyen újdonságokat tartalmaz majd a teljes trilógiát felújító csomag.

Beigazolódtak a pletykák, az EA és a BioWare ma tényleg leleplezte, hogy mit is tartogat pontosan a Mass Effect: Legendary Edition. Mielőtt azonban elmerülnénk a részletekben, lessük meg a május 14-én érkező pakk előzetesét, ami bemutatja, hogy milyen látványra számíthatunk a felújított játékokban.

Ahogy azt sejthettük, a Legendary Edition a Mass Effect-trilógia összes DLC-jével érkezik, beleértve a sztorikiegészítőket és a letölthető fegyvereket vagy páncélzatokat is. A csomag PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelenik meg, de természetesen további felár nélkül játszható lesz az újgenerációs konzolokon is, hála a visszafelé kompatibilitásnak.

Mindhárom epizód támogatja majd a 4K-s felbontást és a HDR-t, PC-n pedig még a 21:9-es képarányt is. A látványbéli újdonságok persze itt nem állnak meg: kapunk új karaktermodelleket, magasabb felbontású textúrákat és shadereket, új bevilágítást, részletgazdag vizuális effekteket, életszerű térmélységet és szebb árnyékolást. Ez pedig nem csak a játékra vonatkozik, hanem az előre renderelt átvezetőkre is.

PC-n és az újgenerációs konzolokon még a Normandy liftje és gyorsabban emelkedik majd (gyorsabb töltőképernyők), ahol pedig szükséges, ott a játékmenetbe is belepiszkáltak a fejlesztők - javul például a Mako irányítása. Ezek a komolyabb tweakek elsősorban az első Mass Effectet érintik majd, ahol például nem csupán okosabb ellenfelek, de újféle kezelőfelület és HUD is vár bennünket. Ami pedig a történetet és a kontinuitást illeti: a Legendary Edition mindhárom fejezetében a Mass Effect 3 női Shepardjének a kinézete lesz az alap női opció, a trilógia lezárása pedig mostantól az Extended Edition módosított befejezését veszi kánonnak.

Rossz hír azonban, hogy a BioWare csapata kénytelen volt némi kompromisszumot kötni a harmadik rész felújítása során. Mivel a csapat úgy érezte, hogy a többjátékos mód újrázása a kelleténél több időt és energiát igényelne, a Mass Effect 3 felújított változata nem tartalmazza majd az eredeti játék hordaszerű multiplayer-szekcióját.

37.
37.
PiszkosFred
#36: Steamen kapsz 10%-ot, ha megvan a ME3.
36.
36.
user101
Femshep 4 prezident! Minden végigjátszásom, minden részben kizárólag Femshep + leszbikus szál ! Probléma ? Nincs ? Helyes ! :P

A zene nekem nagyon nem adja, semmit nem ad vissza a hangulatból... A régi ikonikus me theme jobban adta volna... Mindegy!

A játék olyan amilíyen... DE KELL! Drága! De még mennyire! Pláne, hogy PC-n mind megvan és semmi kedvezmény ?! BSSZÁKMEG! Akkor is kell...
35.
35.
Caleon
Évek óta mondom nekik, hogy remastereljék és vigyék a pénzem. De most nagyon örülök, hogy csak most jön, mert így már az új konzolokra is lőni tudnak vele. FemSheppel a full trilógia életem élménye. Jó lesz újra elmerülni ebben a világban.
34.
34.
Nekem a legelső végigjátszáson kívül mindig Femshep volt. Nekem speciel a nővel forrt össze a Shepard név, ezért is örültem, hogy a 3 borítóját ki lehet fordítani és úgy a csaj van rajta.
33.
33.
Nekem ezek megvannak és ráadásul már kétszer is. Ez a kiadás hidegen hagy, az 1-re is csak youtube-on leszek kíváncsi, ugyanis annyiszor végigvittem, köztük rongy nehéz fokon is hogy szerintem már legközelebb is megbírkózok vele. Modolgatni meg amúgy is szeretek és még egy játékot sem rontott el egy jó grafikai mod.

Akinek kimaradt, annak viszont bőven ajánlható a trilógia minden DLC-vel együtt, de nézzetek utána, hogy melyiket mikor érdemes csinálni. Pl az Arrival a 2-höz és a Bring Down the Sky az 1-hez akkor jönnek ki jól pacing szempontjából, ha a kampány után vannak játszva.
32.
32.
Mortis
#30: hagyjuk már...akár tetszik, akár nem a FemShep népszerűbb( én is mindkét végigjátszásomat férfival vittem, mert egyszerűen jobban tetszett a VA hangja) és ugye meg akarták mutatni hogy néz ki a karaktermodell. Liara meg valószínűleg a legtöbbett választott románc opció, tehát kiválasztották a nyerő kombinációt. a Bio játékaival kapcsolatban a BG 2től kezdve kampányoltak a homoszexuális románc opcióért( ugye a felújított verzióba a Beamdog tett is), ami a Mass Effect-tig tartott hogy implementálják. azóta meg ugye mindegyik játékukban megjelenik (mondjuk nem tudom hogy képes bárki az ME3-as Cortez-t románcolni, mert egy meglehősen semmilyen karakter).
ezt meg csak úgy belinkelem mert böngészés közben ráakadtam és megmosolyogtattot:
https://groups.google.com/g/alt.games.baldurs-gate/c/IIaPcDxC7mU
30.
30.
salaxx
Tudom, hogy a játék része, de a trailerből a leszbikus interracial csók nem maradhatott ki, és a sorozat ikonikus karaktere, a férfi Shepard sehol
28.
28.
delphijos
#24: Sörösló legyek ha értem hogy ebből trailerből hogy tudtál az optimalizációra következtetni... hibába , van akinek nagyon jó szeme van. ;)
25.
25.
manderel
Ez annak lesz igazán jó, annak fogja megérni, aki nem szeret modokkal pepecselni. Meglepően korrekt grafikát lehet velük kihozni az első részből is, és a Mako vagy a liftezés gondjain is tudnak segíteni.

Ettől függetlenül vonzó pakk lesz ez így egyben, főleg azoknak akik nem játszottak eddig a játékkal, vagy ha játszottak is, nem modolnak.
24.
24.
Extol
#1: Egyébként a grafika tényleg nem felel meg a technikai elvárásoknak. Ezek a modellek legalább 2010 körüli színvonalúak. Első blikkre nem sikerült optimalizálni a játékot
23.
23.
latis666
#16: Ez tök jogos szerintem. Én például nem játszottam vele de várom ezt a verziót.
22.
22.
Extol
#19: AZ újra eladás trendje már vagy 6-7 éve zajlik. Tiszta profit. Tisztelet a kivételnek aki ingyen odaadja a felújított verziókat mert erre is akad példa szép számmal
21.
21.
Hab
Ahogy én olvastam az első résznél kicsit a játékmenetbe is belepiszkáltak. Jobb fedezékrendszer, a fegyverek hangja és a társak irányítása. Őszintén szólva engem csak az első rész érdekel, mert messze az a legjobb a trilógiából.

#9: szerintem se az Andromeda, se a Dragon Age: Inquisition nem volt rossz, mégha igazán kiemelkedőnek se mondanám. Utóbbinál a páncél dizájntól mai napig kiver a víz, mintha valami divattervező rakta volna össze őket... 1-2 van ami jobban néz ki.
20.
20.
JohnSpartan
Zseniális pakk! Végre befejezhetem majd a trilogiát! Az ára meg pár hónap alatt úgy is lemegy és majd akkor rácsapok.
19.
19.
Fata Morgana
Remélem ez a "current-gen" nem arról fog szólni, hogy minden régi játékot felhúznak 4K-ra, és újból lehúzzák érte a zsetont.
Eddig ez a gen már az elején csalódás, bízom benne, hogy ez változni fog, és nem lesznek megint "half-gen"-es konzolok, nagyon úgy érzem birkának nézik az embereket eme tekintetben.
18.
18.
patka21991
Nekem meg van minden rész lemezesen. Én kihagyom a megvásárlást, de ha bekerul majd EA Playbe ps-en, akkor elő fizetek arra és kitolom még egyszer.
17.
17.
TheButcher_HUN
Klassz hír így reggeli kávé mellett :) én már nagyon várom!
16.
16.
delphijos
Megint csak nem értem mitől “lehúzás” ez ? Aki 100x kitolta, annak senki se tart pisztolyt a fejéhez hogy kötelező megvenni. A 3. rész is már 9 éves. Azért pár ember felnőtt azóta aki játékra adta a fejét és érdekelheti. És ennyi pénzért kap 3 fasza játékot. Aki meg elég idős, és / vagy jó neki az eredeti, annak meg nem kell csinálni semmit. És megmarad a pénze. Nem olyan bonyolult ez sem.
11.
11.
markoci555
2-est nemrég játszottam steam-en és szégyen ami a dlc-kel van művelve... gyakorlatilag jobban jár az aki letorrentezi
jó lesz ez a csomag leárazva 5 év múlva, majd ha kivittem a 3-ast is, és újra szeretném játszani a trilógiát más karakterrel
10.
10.
Yanez
Kimaradt a ME, úgyhogy hajjaj! Csak remélem nincs nagyon elavulva a játékmenet!
9.
9.
Parano1d
Grafikától függetlenül ezek jó játékok, sajnos a Bioware lényegében utolsó jó játékai, mert amit azóta művel az nagyon gáz. Ha engem kérdeznének, inkább a régi játékaikhoz csináljanak felújításokat, mint újakat.
8.
8.
Cloudbreaker
Jöjjön máár... Annyit kérnek érte amennyit nem szégyenlenek, eladom a kocsit, házat, asszonyt csak újra a Normandy-n lehessek!! :D
7.
7.
Drraco
#5: "arra még kíváncsi leszek, hogy az első részben eszközölt változások mekkora fejlődést jelentenek, az vízválasztó lehet a vásárlás szempontjából nekem is."

Valószínűleg éppen emiatt lesz egyben a csomag, mert az első rész felújítása az, ami a régebbi játékosokat érdekelheti (jobban), és lehet, hogy a 2-3 kevésbé fogyna. Tavaly játszottam végig a trilógiát, és a második-harmadik részt teljesen elfogadhatónak, sőt kifejezetten szépnek-jónak láttam. Az első rész viszont tényleg érdemel egy kis technikai és grafikai tuningot (habár én anélkül is jól szórakoztam.)
Egyébként nem érzem soknak a 60-eurót, végül is három játékot kap az ember az összes DLC-vel, (remélhetőleg) egységes grafikával és/vagy technikai megoldásokkal. Ha külön-külön árulnák a részeket 40 euróért, azt nagyobb lehúzásnak gondolnám.
6.
6.
Mortis
a zene még mindig nagyon jó, de 60 euróért sok lesz ez. persze az új belépőknek ez egy kivételes ajánlat (főleg hogy nem kell a dlc-kkel szórakozni), de akik már játszották ezeket azoknak nem hiszem hogy így megéri; talán feleáron. arra még kíváncsi leszek, hogy az első részben eszközölt változások mekkora fejlődést jelentenek, az vízválasztó lehet a vásárlás szempontjából nekem is.
5.
5.
McDuff
Sajnos ismerem magam, lehúzás 2.0 ide, eredeti X360-as verziók a polcomon oda, biztos vagyok benne, hogy nem fogom tudni megállni, meg fogom venni xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...