Mozgásban a Mass Effect: Legendary Edition

Pontos megjelenési dátummal és egy mozgalmas előzetessel jelentkezett a Mass Effect: Legendary Edition. Megtudhattuk azt is, hogy milyen újdonságokat tartalmaz majd a teljes trilógiát felújító csomag.

Beigazolódtak a pletykák, az EA és a BioWare ma tényleg leleplezte, hogy mit is tartogat pontosan a Mass Effect: Legendary Edition. Mielőtt azonban elmerülnénk a részletekben, lessük meg a május 14-én érkező pakk előzetesét, ami bemutatja, hogy milyen látványra számíthatunk a felújított játékokban.

Ahogy azt sejthettük, a Legendary Edition a Mass Effect-trilógia összes DLC-jével érkezik, beleértve a sztorikiegészítőket és a letölthető fegyvereket vagy páncélzatokat is. A csomag PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re jelenik meg, de természetesen további felár nélkül játszható lesz az újgenerációs konzolokon is, hála a visszafelé kompatibilitásnak.

Mindhárom epizód támogatja majd a 4K-s felbontást és a HDR-t, PC-n pedig még a 21:9-es képarányt is. A látványbéli újdonságok persze itt nem állnak meg: kapunk új karaktermodelleket, magasabb felbontású textúrákat és shadereket, új bevilágítást, részletgazdag vizuális effekteket, életszerű térmélységet és szebb árnyékolást. Ez pedig nem csak a játékra vonatkozik, hanem az előre renderelt átvezetőkre is.

PC-n és az újgenerációs konzolokon még a Normandy liftje és gyorsabban emelkedik majd (gyorsabb töltőképernyők), ahol pedig szükséges, ott a játékmenetbe is belepiszkáltak a fejlesztők - javul például a Mako irányítása. Ezek a komolyabb tweakek elsősorban az első Mass Effectet érintik majd, ahol például nem csupán okosabb ellenfelek, de újféle kezelőfelület és HUD is vár bennünket. Ami pedig a történetet és a kontinuitást illeti: a Legendary Edition mindhárom fejezetében a Mass Effect 3 női Shepardjének a kinézete lesz az alap női opció, a trilógia lezárása pedig mostantól az Extended Edition módosított befejezését veszi kánonnak.

Rossz hír azonban, hogy a BioWare csapata kénytelen volt némi kompromisszumot kötni a harmadik rész felújítása során. Mivel a csapat úgy érezte, hogy a többjátékos mód újrázása a kelleténél több időt és energiát igényelne, a Mass Effect 3 felújított változata nem tartalmazza majd az eredeti játék hordaszerű multiplayer-szekcióját.

37 komment - szólj hozzá!