4,5 millió PlayStation 5 talált eddig gazdára

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
Noha azt eddig is tudtuk, hogy a PlayStation 5 szép rajtot vett novemberben, a Sony csak a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése kapcsán osztott meg konkrét számokat a témában. Lássuk őket!

A Sony is előrukkolt a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentésével, eszerint a cég videojátékos részlege 8,4 milliárd dollárnak megfelelő jen bevétellel és 762 millió dolláros üzemi eredménnyel zárta a december 31-gyel véget ért negyedévet - ez rendre 25, illetve 27 százalékos növekedést jelent éves szinten.

A jelentés különösen izgalmas, hiszen a japánok megtartották a jó szokásukat, és most először konkrét számokat árultak el a PlayStation 5 eladásairól. Habár azt eddig is tudtuk, hogy a konzol szépen rajtolt, a mostani infók szerint 4,5 millió példány talált belőle gazdára az elmúlt év végéig, és a Sony szerint továbbra is jó úton haladnak, hogy elérjék a március végére becsült 7,6 millió eladást. Eközben eközben a PlayStation 4 számai 1,4 millióval nőttek - az előző generációs konzol összesítve 115 millió eladásnál jár.

A Sony szerint az üzemi eredményét rontotta, hogy a PlayStation 5 gyártási költsége relatíve magas, a konzol árcédulája pedig ezt nem követi le, vagyis a japánok minden egyes eladáson pénzt buknak. Ezt kompenzálták a játékeladások: a két PlayStationre összesen 103,7 millió játékot adtak el (20,4 millióval többet, mint az előző év hasonló időszakában), ebből a first-party címek 18,4 millióval kópiával vették ki a részüket, és csak a Spider-Man: Miles Morales hozott 4,1 millió példányt. A játékeladások 53 százalékát tették ki a digitális vásárlások.

A PlayStation Plus is segített pozitív irányba terelni a dolgokat, a szolgáltatásnak az év végén 47,4 millió előfizetője volt, 8,6 millióval több, mint 2019 végén.

29.
29.
semike
#28: Nem vettem, félre értetted. Pont ezért nem vettem, mert nincs miért vegyek.
28.
28.
delphijos
#27: De akkor minek vetted ? Csak azért mert jobb , nem ? Több játék arra sincs mint a sima ONE-ra vagy ps-re....
27.
27.
semike
One X-en vagy Pro-n is nagyon szépek a 2010-es játékok.
25.
25.
semike
.....ne azért legyen már nextgen konzolunk, mert gyorsabb a rendszer vagy “gördülékenyebb” a menü....:)))))
24.
24.
Guba32
#22: A többség azt sem tudja mit vesz,milyen játékok vannak (nincsen) hozzá,csak a gyerek terrorban tartja,látta a tévében egy reklámban és menő,már valakinek van az ismerettségében,stb...
Ma már "mindenki" videojátékozik.
23.
23.
Azatoth
#22: Én mondjuk normál áron kaptam és valóban a Demon's Souls-zal kezdtem, de most már akad azért pár játékhoz PS5 patch. Illetve nem elhanyagolható, hogy mennyivel gördülékenyebb minden az új gépen. Rest mode-ból pillanatok alatt feláll a rendszer és lényegében onnan folytathatom a játékot, ahol abbahagytam. Nem kell újra elindítani, splash screeneket nézni, állást betölteni, egyszerűen csak ott vagy, ahol kiléptél, bekapcsolástól számítva pár másodperc alatt játékban lehet lenni. A storeban navigálni is lényegesen gyorsabb, mint PS4-en, a töltési idők pedig látványosan rövidebbek a legtöbb játéknál.
Ezzel nem a hiénákat és a tőlük drágábban vásárlókat kívánom védeni.
22.
22.
Szanalom aki sokkal tobbet kipenget csak hogy ne kelljen varni, es jatszik azzal az 1 db Demon's Souls-zal ;-)
16.
16.
Őrnagy
#15: Sajnos kések, csak 4re érek oda ;)
15.
15.
Oistrakh01
#13: Ez nem igaz, énn pont ma kaptam meg a szeptemberi ps5 előrendelésemet... 3 óra már jöttek is érte 250 ezer ft-ért
13.
13.
mohaneji
PS5.......legendáját hallok róla csak, de még olyan embert nem láttam aki élőben látott :D
12.
12.
Guba32
#11: :)
Ne is mond,ha a barátnőm a telójával a kezében közelít,már messziről mondom,hogy nem érdekel...
11.
11.
delphijos
#10: Meg FB, és hasonlók híján kevésbé tudtad “szétkürtölni”. Meg nem is láttad ennyire hogy másnak mi van....
10.
10.
Guba32
#9: Olyan a világ,hogy nincs xy telód,nem nyaraltál még Pongo Pongon a fosbúkon képekkel kirakva,nincs új konzolod,nincs új ez meg az...Akkor le vagy maradva sajnos,ezért sokan sietnek,mert ha Kispistának van,akkor nekem nehogymá.Lehet régen ilyen volt az ember,csak akkor nem volt ennyi cucc...:)
9.
9.
r3dman
Ráért volna jövőre a nextgen váltás csak divat lett az rtx és a konzol se maradhatott ki.Ps4 pro és az xbox one x simán még egy fasza kis konzol.Tavaly még a legjobb konzolnak voltak kihírdetve most meg mindenki leszarozza.
8.
8.
Falcon
Nem kellene ilyen híreket közölni
5.
5.
Daniel21
#3: Ezt nem tudtam értelmezni. :D
3.
3.
D.Sz
Ennek az eladott 4,5 milliónak a 90 százaléka a tulajok 10 százalékánál van :D
2.
2.
gorgo
Nekem még nem. Jutott belőle
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...