Nem lesz idén Diablo IV vagy Overwatch 2

Nyakunkon a Blizzard legfrissebb híreit és bejelentéseit szállító BlizzConline, de aki arra számított, hogy a show során idei premierdátumot kaphat a Diablo IV vagy az Overwatch 2, az valószínűleg hoppon marad majd.

Egyelőre úgy tűnik, hogy friss megjelenések szempontjából nem készül túl acélos évre a Blizzard csapata. Az elmúlt évet záró üzleti jelentés során Dennis Durkin, az Activision Blizzard pénzügyi vezetője elárulta, hogy az idei premierek közt nem számíthatunk sem a Diablo IV-re, sem pedig az Overwatch 2-re, hiába láthattuk már ezeket a játékokat a 2019-es BlizzConon.

A Blizzard-ágon anyagi szempontból a World of Warcraft: Shadowlands hatalmas kezdeti lendületére támaszkodik a csapat (amelyet valószínűleg megsegít majd a sokat pletykált The Burning Crusade Classic is), illetve az olyan kisebb projektekre, mint a mobilos Diablo: Immortal. Ezen felül felpöröghetnek a remasterek, remake-ek is: gyakorlatilag nyílt titok, hogy a frissen beolvasztott Vicarious Visions a Diablo II remake-jén dolgozhat, az viszont egyelőre bizonytalan, hogy mikor láthatunk ebből kész játékot.

Természetesen ezen felül is érkezhetnek még meglepetések, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követnünk a február 19-én kezdődő BlizzConline-t, amely teljesen digitálisan, mindenki előtt ingyenesen elérhető streamsorozatként pótolja a tavaly ősszel elmaradt rendezvényt.

7 komment - szólj hozzá!