Cyberpunk 2077 - fontos javítást hozott az új patch

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 7.
  • Letöltés
Link másolása
Pénteken beesett a Cyberpunk 2077 legújabb javítása PC-re. A frissítés kigyomlálja a játékból azt a nemrég felfedezett sebezhetőséget, amelyet a letölthető mentésfájlokon keresztül használhattak volna ki az esetleges támadók.

A héten fedezték fel a játékosok, hogy a PC-s Cyberpunk 2077-ben csúnya biztonsági rés maradt: a játék sebezhetőségét az esetleges támadók preparált mentésfájlokkal használhatták volna ki, méghozzá úgy, hogy távoli kódfuttatást lehetővé tevő puffertúlcsordulást okoznak azokkal.

A moddereket érzékenyen érintő problémára szerencsére gyorsan megérkezett a válasz, pénteken a CD Projekt RED jelentette, hogy befutott az 1.12-es gyorsjavítás, amely kigyomlálja a sebezhetőséget. Szögezzük le persze: bár ezt a konkrét hibát javították a fejlesztők, érdemes mindig körültekintőnek lenni a modok kapcsán, azok ugyanis végrehajtható fájlokat tartalmaznak, így ettől függetlenül is hordozhatnak kockázatot magukban.

18.
18.
Rókalesőcipő
Szerintem a cdpr kiszervezte a fejlesztést egy varsói számtek szakközépnek. Ma is toltam pár órát, jelenleg a második végigjátszás végén vagyok, de ma is olyanok voltak, hogy... Motorozok és belesüppedek az aszfaltba, kiszállok a kocsiból és elkezdek leesni a pálya alá, lootolhatatlan ellenfelek, de találkoztam már sebezhetetlen ellenféllel is... nagyon szórakoztató volt :/ Néztem Mogács végigjátszását is ő is kb 5 percenként botlott kisebb-nagyobb bugokba.

Egy kis SPOILERES bug report:
Mikor a vége felé a Johnyék koncertet adnak az arasaka torony előtt a riff amit tolnak beakad és az egész küldi alatt szól, sőt még utána is!

Lesz itt még 1.99.9 is! Vagy másik lehetőség a játékot a R*-nak kellett volna csinálni és GTA6-ként kiadni. Amit legutóbb a RDR2-vel letettek az asztalra az valami elképesztő! Lassan már csak bennük lehet bízni.
17.
17.
sasncore
#16: Erre vártam éveket, ennél csak a sok rajongó elkeserítőbb. Elvesztettem a hitem a józan észben. Itt egy új kiadás kell.
13.
13.
Vasi0405
#11: Tényleg, hasonló nekem is volt. Meg az indokolatlan szét durranások meg leborulások. Ami mondjuk osonás közben elég bosszantó
11.
11.
Ooorky
#10: Nekem kedvenceim a szemeteszsákok, ha rossz szögből futsz neki meghalsz :D
7.
7.
tyber16
#5: Ami érdekes lesz, hogy elvileg a most februárban érkező 1.2-es patchnek kéne annak lennie ami kb úgyahogy rendbe teszi a játékot, reméljük így lesz.
5.
5.
Rókalesőcipő
A frissítés kigyomlálja a játékból azt a nemrég felfedezett sebezhetőséget... - oké akkor mostmár talán kezdődhetne a bugok kigyomlálása. A Föld teljes rovarvilága semmi ehhez a játékhoz képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...