Grand Theft Auto V - megvan a 140 millió

A Take-Two is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, ebből tudtuk meg többek között, hogy mára több mint 140 millió példányt szállított le a kiadó a Grand Theft Auto V-ből.

Nem sikerült túl látványosan a Take-Two legutóbbi negyedéve, de ez nem is meglepő annak tükrében, hogy a cégnek most nem volt nagyobb megjelenése az októbertől december végéig tartó időszakban. Ennek megfelelően a kiadó bevételei 8 százalékkal, 814 millió dollárra estek vissza, míg a nyeresége 11 százalékkal 182 millió dollárra nőtt. Érdekesség, hogy az év végén már a forgalom 82 százaléka folyt be digitális úton.

Még mindig tarol a GTA V

Új megjelenések híján a korábbi slágercímek húzták a kiadó számait, ezek közül különösen a GTA V-re érdemes odafigyelnünk: a Rockstar eredetileg 2013-ban megjelent játékából mára 140 millió példányt szállított le a kiadó, sőt 2020-ban a második legjobb évét produkálta eladások terén a cím. A GTA Online is dübörgött, a multiplayer játéknak sosem volt még ennyi játékosa, mint a tavalyi évben.

Nem meglepő, hogy a Rockstar elkötelezett a GTA Online és a mára 36 millió leszállított példánynál járó Red Dead Redemption II online szekciója, a Red Dead Online támogatása mellett - a kiadó leszögezte ugyanakkor, hogy a csapat a single player élményekről sem feledkezett meg.

A kiadó húzócímei közé tartoztak természetesen az NBA-játékok is, az NBA 2K21 mára 8 millió leszállított példányt tudhat maga mögött, de jól szerepelt a PGA Tour 2K21 is a maga 2 millió kópiájával - a Take-Two szerint a golfjáték lehet a következő nagy a sikersorozatuk a sportjátékok szegmensében. A Borderlands 3 eladásai 12 millió példányra rúgtak.

Nem kell már sokat várnunk a The Outer Worlds következő DLC-jére

A kiadó szerint kétségtelen, hogy a legtöbb játékipari szereplőhöz hasonlóan nekik is segített a koronavírus-járvány tavaly, ők ráadásul abban a helyzetben voltak, hogy a látványos késéseket is el tudták kerülni - leszámítva persze a Kerbal Space Program 2 esetét, ez a játék ugye átcsúszott 2022-re.

A cég emellett elárulta, hogy már nem kell sokat várnunk a The Outer Worldsre, a Murder on Eridanos címet viselő csomag ugyanis még az aktuális pénzügyi év végéig, vagyis március 31-ig befut majd.  A Take-Two egyébként 3,29 milliárd dolláros bevételre és 484 millió dolláros profitra számít a teljes évre vonatkozóan.

14 komment - szólj hozzá!