Rekordszámokat hozott az év vége a Ubisoftnak

Mig a 2019-es év végén nem sok újdonságot tudott villantani a Ubisoft, 2020 utolsó három hónapját alaposan megtolta a cég, ami érződött a számain is. Az Assassin's Creed: Valhalla óriási siker lett.

A december 31-gyel véget ért három hónapra egymilliárd eurós forgalmat jelentett a Ubisoft, ami éves szinten 120 százalékos növekedésnek felel meg. Ez rekord a cég számára, amiből persze az is kivette a részét, hogy kifejezetten erősen sikerült az év végi felhozatala: az érintett időszakban jelent meg az Assassin's Creed: Valhalla, az új Just Dance, a Watch Dogs: Legion és az Immortals: Fenyx Rising is. (2019 végén ezzel szemben egy Just Dance-re és egy Ghost Reconra futotta a cégnek.)

Habár darabszám tekintetében még mindig az Assassin's Creed III tartja az eladási rekordot 12 millió példánnyal, bevétel szempontjából csúcsot döntött az új Assassin's Creed, míg a Just Dance-sorozat esetében hat éve nem fogyott olyan jól az aktuális epizód, mint a 2020-as. Az Immortals és a Watch Dogs: Legion kapcsán sem kaptunk pontos számokat, de a Ubisoft mindkét címmel elégedett volt: az előbbinek egyértelműnek van jövője a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot szerint, az utóbbi pedig minden téren felülmúlta a Watch Dogs 2-t. A cég a Rainbow Six: Siege teljesítményét emelte még ki, a lövölde ugyanis mára 70 millió regisztrált játékosnál jár.

A befektetőknek tartott tájékoztató során azt is hangsúlyozta a kiadó, hogy a jövőben kevésbé szeretne függni az AAA-megjelenésektől: noha továbbra is szeretnének előrukkolni évi három-négy nagy címmel, ezentúl aktívabban támaszkodnának a régebbi játékaik monetizálására és a free-to-play címekre is. Utóbbi kezdeményezésnek a része a kínai piacot célzó, és a Tencenttel közösen fejlesztett mobilos Assassin's Creed is - érdekes módon viszont a tavaly rajtolt Hyper Scape jövőjéről egy szót sem ejtett a kiadó. Valószínűleg nem véletlenül.

Átnevezhetik az új Rainbow Sixet

Szintén az üzleti helyzetjelentés során derült ki, hogy átnevezhetik majd a Rainbow Six: Quarantine-t. Noha még semmi konkrétummal nem tudott szolgálni az ügyben a Ubisoft, a befektetőknek adott állásfoglalás alapján fontolóra vették a dolgot a cégnél, tekintve, hogy a címben szereplő "karantén" szónak mostanában nincs túl jó kicsengése a koronavírus-járvány miatt.
4 komment - szólj hozzá!