Feltámad a hamvaiból a Six Days in Fallujah

  • Írta: Baloo
  • 2021. február 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Az eredetileg még 2009-ben bejelentett, majd később magára hagyott háborús játékot egy, a Halo- és Destiny-játékok fejlesztőiből verbuválódott csapat éleszti újra, és még az idén kiadják PC-re, valamint konzolokra.

Lassan már több mint 11 éve annak, hogy a Konami és az Atomic Games bejelentette PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra a valós eseményeket feldolgozó Six Days in Fallujah-t, azonban megosztó témája miatt heteken belül támadni kezdték a játékot, és végül a Konami lelőtte a fejlesztést. Most, hogy már egy évtized után lehűltek a kedélyek, a Highwire Games és a Victura elérkezettnek látta az időt, hogy leporolja a projektet.

A játék alapkoncepciója nem változott az évek alatt: az iraki háború egyik legvéresebb összecsapását dolgozza fel a Six Days in Fallujah, méghozzá egykori katonák és civilek beszámolóinak a segítségével. Az előzetes alapján a lövöldözés mellett nagy hangsúly lesz a realizmuson és a taktikázáson is.

A fejlesztés meglehetősen jó kezekben van, hiszen a stúdió olyan veterán fejlesztőkkel büszkélkedhet, akik még az eredeti Halo-, illetve a Destiny-játékokon is dolgoztak. Az említett két címnek az ismeretében pedig nem is annyira meglepő, hogy a játék zenéjét Marty O’Donnell komponálja.

 

Pontos megjelenési dátumot nem kaptunk, de ha minden jól megy, akkor még az idén megjelenik a játék PC-re és konzolokra.

2.
2.
TheButcher_HUN
Engem meggyőztek, mindig is érdekeltek az igaz történeteken alapuló alkotások, legyen az akár film, sorozat vagy játék. Türelmesen várom.
1.
1.
crytek
De rég volt már ilyesmi..

Ezeket kéne remake-elni vagy új részt kiadni. Swat 4,Brothers in Arms széria, Close Combat First to Fight, Full Spectrum Warrior..

Kíváncsian várom..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...