A Disney bezárta a Jégkorszakot készítő stúdiót

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Noha a Fox felvásárlása után úgy tűnt, hogy a Disney három nagy animációs stúdiót futtat majd párhuzamosan, a koronavírus-járvány hatására kénytelen volt meghúzni a nadrágszíjat, és bezárta a Blue Sky Studiost.

A Deadline jelentése szerint lehúzza a rolót a Blue Sky Studios. A Disney két éve vásárolta fel a stúdió anyacégét, a most már 20th Century Studiost néven futó 20th Century Foxot, és bár eleinte úgy tűnt, hogy a Disney Animation és a Pixar mellett a Blue Sky is folytathatja a munkát, a koronavírus-járvány hatására a vállalat kénytelen bezárni azt.

A Blue Sky Studios a Fox Animation részeként kezdte meg a pályafutását, és az egyetlen stúdió volt, amely túlélte az animációs részleg 2000-es bezárását. A csapat eleinte vizuális effektekben utazott, később álltak át egész estés animációs filmekre, az első munkájukból, a Jégkorszakból pedig 3,2 milliárd dollárt hozó franchise vált. Nekik köszönhetjük ezenkívül a Riót és a Kémesítve című mozit is.

A döntés 450 embert érint, nekik próbálnak házon belül új feladatot találni. A csapat következő projektje a Nimona feldolgozása lett volna, ezt azonban szintén lelőtte a Disney.

3.
3.
Extol
Én meg meg még azt gondoltam, hogy az animáció pont az a meló amit lehet otthonról csinálni, de lehetséges hogy a nagy teljesítményű számítógépeket amik végzik a renderelést meg egyebet távolról nem üzemeltethető
2.
2.
hedzsooo
#1: *Mondjuk hogy pl. a mozik több nyugati országban is 1 évig csak kivárásra játszottak, a kormányoknak is köszönhető, hiszen a fizetésük 70-80%-át az összes alkalmazottnak az állam átvette, ami pl. a mozi vezetőinek arra jó volt, hogy az alkamalmazottaik nem "nyavajogtak", hanem otthon maradtak szépen.

A mozis vezetők, mangerek, akik ugye jobb fizetést kapnak eleve, nekik a 70-80%-os fizu az államtól a semmiért pláne jó volt arra, hogy 1 évig csak a kivárásra játszanak, ne erőltessék a busijukat azon, hogy akkor hogyan is tovább a nagy világjárvány idején...
1.
1.
hedzsooo
Nekem ez egyszerű földi halandónak magas, de a Disney ugye biztosan jobban tudja, hogyan éri meg nekik jobban...

Ja, mégse. Az új mozifilmek online értékesítésével is hónapokig tököltek, mire rájöttek, hogy úgy is lehet sikeres, + bőven nyereséges 1 film...

Na mindegy, most 1ébként bármit ráfoghatnak a koronavírus-járványra, a legjobb idő a nagy átszervezésekre ezeknek a legnagyobbra duzzadt cégeknek... Nem csak a szórakoztatóipar berkeiben persze.

Szerintem amit igazán súlytott ez a járvány, 200%-ban, az inkább pl. az idegenforgalom, + a vendéglátás, hiszen ott legtöbb esetben nem lehet szó online jelenlétről, a vendégnek fizikailag ott kell lennie, hogy hasznot, profitot hozhasson.... Persze több országban pl. a kondi termek, edző termek sem üzemelhetnek, csak a nagyon elit, pl. az olimpiai játékokra készülők számára maradhatnak nyitva néhányan... stb.-stb.

A filmes világ viszont az otthoni mozirendszerek elterjedsével, a jó minőségű+nem túl drága streaming szolgáltatók támogatásával azért még elérhetik a fogyasztóikat, ha nagyon akarják, mozik nélkül is.

Plusz a mozikat is végre amúgy elkezik felhasználni másképpen, mondjuk erre is kellett nekik vagy 1 év, mire rájöttek, hogy kilehetne használni valamennyire kevesebb emberrel, ahleyett hogy csak üresen kongana mind. Nyalván az igazi profit a tömegekkel lenne a mozikban de ha már a fenntartás, a minimális számú alkalmazottak bérét, költségeit fedezi a mostani kissebb bevétel az altenatív megoldásokkal, már az is valami. Ha gyorsabban átállnak, nem csak kivárásra játszanak 1 éven keresztül, sokkal kevesebb mozi lenne mínuszban most. Persze a veszteseg, a szokásos profittól elmaradás óriási lenne így is de azt az egyszeri mozis takarító, pénztáros, popcorn készítő, akik kb. minimálbéren vannak mind, úgy sem érzékelné a külnbséget, amikor a mozik jól mentek, akkor sem voltak jobban fizetve... De legalább nem kellett volna tömegesen elbocsájtani őket...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...