A Disney bezárta a Jégkorszakot készítő stúdiót

Noha a Fox felvásárlása után úgy tűnt, hogy a Disney három nagy animációs stúdiót futtat majd párhuzamosan, a koronavírus-járvány hatására kénytelen volt meghúzni a nadrágszíjat, és bezárta a Blue Sky Studiost.

A Deadline jelentése szerint lehúzza a rolót a Blue Sky Studios. A Disney két éve vásárolta fel a stúdió anyacégét, a most már 20th Century Studiost néven futó 20th Century Foxot, és bár eleinte úgy tűnt, hogy a Disney Animation és a Pixar mellett a Blue Sky is folytathatja a munkát, a koronavírus-járvány hatására a vállalat kénytelen bezárni azt.

A Blue Sky Studios a Fox Animation részeként kezdte meg a pályafutását, és az egyetlen stúdió volt, amely túlélte az animációs részleg 2000-es bezárását. A csapat eleinte vizuális effektekben utazott, később álltak át egész estés animációs filmekre, az első munkájukból, a Jégkorszakból pedig 3,2 milliárd dollárt hozó franchise vált. Nekik köszönhetjük ezenkívül a Riót és a Kémesítve című mozit is.

A döntés 450 embert érint, nekik próbálnak házon belül új feladatot találni. A csapat következő projektje a Nimona feldolgozása lett volna, ezt azonban szintén lelőtte a Disney.

3 komment - szólj hozzá!