Világokat pusztít a Valheim egyik bugja

Óriási sikernek örvend az Iron Gate korai hozzáférésben elérhető vikinges túlélőjátéka, de a továbbra is fejlesztés alatt álló játéknak megvannak a maga problémái. Az egyik bug például teljes világokat tehet használhatatlanná.

Az elmúlt néhány hét legnagyobb új slágere, a Valheim őrületes lendülettel indult el a Steam Early Access programjában. A meglepően tartalmas és nem kevésbé kegyetlen túlélőjáték a napokban a második legnépszerűbb cím volt a Valve platformján - csupán a Counter-Strike: Global Offensive tudta legyőzni a vikingeket az aktív játékosok terén.

De sajnos, mint minden korai hozzáférésű programnak, a Valheimnak is megvannak a maga gyermekbetegségei, ezek közül pedig az egyik különösen frusztráló. Létezik ugyanis egy "gonosz világpusztító bug", amely teljes világokat tesz használhatatlanná - mivel a játék egyik legfőbb eleme a lassú felfedezés, a bázisépítés és a fokozatos fejlődés, egy teljes világ eltűnése szörnyen irritáló tud lenni.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozza ezt a hibát, de sokan arra gyanakszanak, hogy a játék nem megfelelő bezárása (vagyis az Alt+F4) felelős a világok korrupttá válásáért. Ha tehát a közeljövőben ti a Valheimmal töltenétek a szabadidőtöket, akkor hallgassatok az Iron Gate CEO-jára, és készítsetek biztonsági mentést a világaitokról!

5 komment - szólj hozzá!