Így fest majd a böngészős xCloud

A The Verge szerezte meg az első screenshotokat a Microsoft xCloud böngészős verziójáról. A jelek szerint a szolgáltatást már nagyban tesztelik ebben a formában is, hamarosan pedig még több ember számára válhat elérhetővé a próbaváltozat.

A The Verge értesülései szerint a Microsoft megkezdte a cloud gaming-szolgáltatásának böngészős tesztelését. A lap úgy tudja, jelenleg a cég munkatársai próbálgatják a rendszert, ami hamarosan a publikum előtt is megnyithatja a kapuit - a redmondiak korábban azt ígérték, hogy valamikor tavasszal számíthatunk a böngészős premierre.

Az xCloud jelenleg csak az androidos eszközökön érhető el, a böngészős kiadással azonban a PC-sek és az iOS-esek is rávethetik majd magukat az Xbox Game Pass kínálatára a felhő segítségével. Az első képlopatok alapján a böngészős változat nem ígér nagy varázslást: a launcherben találunk játékajánlót, külön rovatban gyülekeznek a félbehagyott játékaink, indításra pedig értelemszerűen teljes képernyőben indulnak majd a címek, amelyeket kontrollerrel irányíthatunk egyébként.


Az eddigi infók alapján az xCloud a Chromium alapú böngészőket támogatja, azt viszont nem tudni, hogy pontosan milyen minőségben futtatja majd a játékokat. Mivel a szolgáltatás alatt dolgozó szerverek egyelőre az Xbox One S teljesítményéhez vannak belőve, kezdetben ne legyenek túlzottan nagy elvárásaink - a "next-gen frissítést" az idei évre ígéri a Microsoft.

3 komment - szólj hozzá!