Teaser képek a Bokeh Game Studio első játékáról

  • Írta: gorien
  • 2021. február 16.
  • Teaser
Link másolása
A Silent Hillen dolgozó Keiichiro Toyama nemrég új fejlesztőstúdiót alapított, amivel már dolgozik is az első játékán. Toyama most egy videóban és néhány teaser kíséretében mesél arról, hogyan tér vissza a horroros gyökereihez.

Keiichiro Toyama, a Silent Hill egyik megalkotója, tavaly év végén jelentette be, hogy hosszú idő után otthagyja a Sony japán ágát, és saját stúdiót nyit. A Bokeh Game Studio már dolgozik is első játékán, amelyből néhány kedvcsinálót már a bemutatkozóvideóban is elcsíphettünk, most azonban újabb teaser képek és concept artok mutatják meg, hogy Toyamáék valami fölöttébb nyugtalanítóra készülnek.

A Focus című videóban maga a stúdió kreatív igazgatója mesél arról, hogyan közelítik meg a fejlesztést. Egy sötét játékon dolgoznak, amely „olyan, mintha visszatérnének a gyökerekhez”, és noha a horror fog dominálni benne, izgalmas is lesz.

A rejtélyes új cím készítésére egy családi kirándulás inspirálta Toyamát, amelyen egy ázsiai városba utazott – ahol az egzotikum a modernitással találkozik. Toyama szeret eljátszani a helyszínekkel, fontos alapköve ez a játékainak, hátteret ad az ott élő embereknek, azok felfogásának, érzelmeinek.

A horror szerinte nem a rémisztő dolgokból ered, hanem a mindennapi életünk összeomlásából, ami miatt megkérdőjelezzük a helyzetünket, a nyugalmunk illúzióját. Ez lesz az első játék egyik fő témája. A „death game” típusú alkotásokból is merít, amelyekben a hétköznapi embereket a végsőkig feszítik a szürreális helyzetek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...