Új Xbox headsetet villantott a Microsoft

Az Xbox Series X és S premierjekor ugyan nem érkezett új vezeték nélküli fejhallgató a Microsofttól, márciusban viszont behozzák a lemaradást. Bemutatkozott az új Xbox Wireless Headset.

Sokan el sem tudnánk képzelni a tökéletes játékélményt egy jó headset nélkül, függetlenül attól, hogy éppen melyik platformon hódolunk a szenvedélyünknek. Hiánypótló darab tehát a kimondottan Xbox-konzolok mellé tervezett, de PC-n vagy mobileszközökkel is használható új Xbox Wireless Headset, amelyet most leplezett le a Microsoft.

A zárt kialakítású, vezeték nélküli eszköz száz dollárért cserébe számos olyan fícsört ígér, amely elengedhetetlen a csapatos online játékhoz. A beépített mikrofon képes a beszédhang elkülönítésére és a háttérzaj kiszűrésére, ráadásul kapunk egy automatikus némítási funkciót is, amely aktív lehet, ha éppen nem beszélünk. A játék és a voice chat hangereje közti egyensúlyt egyébként az earcupok külső felének elforgatásával változtathatjuk. Az állítható EQ mellett a tökéletes térhangzásról a Windows Sonic, a Dolby Atmos és a DTS támogatása gondoskodik. A Microsoft ígéretei szerint egy töltéssel 15 órán át használhatjuk a fejhallgatót, de USB Type-C csatlakozással lehetőségünk lesz 30 perces gyorstöltésre is, amely 4 órányi játékidőre lesz elég.


Az Xbox Wireless Headset március 16-án kerül a boltokba.

9 komment - szólj hozzá!