Előzetest kapott a Szörnyella-előzményfilm

Több mint egy évvel azután, hogy először láttuk Emma Stone-t Szörnyella de Frásznak öltözve, a Disney végre előzetes formájában is megmutatta, mire számíthatunk a szőrmeőrült divatmegszállott korai éveit elmesélő filmtől.

Szörnyella de Frásszal először 1956-ban találkozhatott a világ Dodie Smith Száz meg egy kiskutya című regényében, de a figurát a Disney rajzfilmes, majd élőszereplős feldolgozása tette igazán híressé. Ha gyakran marcangolt titeket a kérdés, hogy Szörnyella miként vált azzá a dalmaták foltos bundájára áhítozó gonosszá, akit mind ismerünk, akkor a Disney most megválaszolja.

A Cruella inkább a Demónával rokon, mintsem a legtöbb Disney-remake-kel: az alkotás egyik mellékesebb szereplőjét teszi főszereplővé, és meséli el annak eredettörténetét. Így utazunk vissza az 1970-es évek punk-rock Londonjába, hogy Emma Stone alakításában megismerjük a divat világába még csak belekóstoló, de önmagát is pszichopatának bélyegző Szörnyellát. Ellenfelét, egy divatház fejét, Emma Thompson alakítja.

A Craig Gillespie rendezésében készült film premierje május 28-án lesz.

16 komment - szólj hozzá!