Rengeteg megkésett port érkezik idén Switchre

Óriásira duzzadt a Nintendo Switch játékkönyvtára a közelmúltban, ez a trend pedig idén sem változik majd. Számos régebbi klasszikust és újabb átiratot villantott a Nintendo az adásán, mi pedig csokorba szedtük őket.
  • Írta: szlav

Kommentek

#6
#5: Mert azért ugye a DS is nagyot tarolt előtte eladásokban meg az Wii is és nagyjából egyszerre. Aztán jött a 3DS és röviddel utána a Wii U, de a handheld-ből vagy hatszor annyi darab elment, mint a hibridből - az óta pedig a Switch van. Ebben a helyzetben tényleg ronthattak volna még kettőt, főként, hogy pénzben nem mínuszos a Wii U sem, csak nem vették az emberek. Ez a Joycon biznisz is különben jópofa, de egy ilyen spéci kiadást meg pláne sajnálná az ember, ha tönkre menne. Mindegy, joy-t én is vettem, egy Wii U pro kontrollert. Mielőtt kitettem a pontot az előző mondat végére csengettek vele, úgyhogy most megszakad ez a komment.
#5
#3: Idén Zelda és Pokémon évforduló, hülyére keresik magukat velük, Metroid ráér jövőre.

#2: mikor kezdett sikeres lenni a Switch akkor azt olvastam akkora pénzen ülnek az N-nél, hogy még 2 WiiU szintű bukást kibírtak volna.

#4: New 3DS/2DS szerűség várható, jobb kijelző, erősebb hardver, de akinek a régi van semmiből sem marad ki.
#4
#2: A Switch Pro (ha tényleg lesz) szvsz nem egy új konzol lesz hanem csak egy Switch továbbfejlesztés mint a Series S-X, PS4-PS4 Pro esetek így szerintem evidens hogy a Switch-es játékok futna fognak rajta némi felturbózással. A Wii és a Wii U már teljesen más tészta mert két elvileg teljesen eltérő képességű konzol úgy mint a PS3-PS4, magyarán generációs ugrás. A Wii U-s játékok átportolásait egyébként azért is látom mindig örömmel mert akármennyire is "csak" portok meg remasterek, azért olyan gyöngyszemek jelentek meg a gépre amiket méltatlanul felejtenének el a konzol viszonylag rövid élete és bukása miatt.
#3
Azért egy Metroid HD collectiont dobhatának Switchre.
#2
#1: Egyelőre nem rettegek attól a végkifejlettől, hogy abbahagyják a Wii U (+ egyéb) remaster műsort. Érdekes téma egyébként, több szempontból is és ebből rögtön kettő az alábbi:

Az oké, hogy a Switch a N legsikeresebb gépe (vagy év végéig az lesz), de hogy a Wii U milyet bukott, az bizonyos szinten elképesztő. Persze nem anyagi bukás a N-nak a Wii U magában sem, mert így is plusz az egyenleg, de jelenleg a Switch-ből ahhoz képest már kb 4-szer annyit eladtak. Ebből a Wii U játék eladás szemszögből valahol megértem őket, ahogy bizonyságot nyert, hogy a játékok nagyon rendben voltak rajta és még ma is ugyan olyan jók. Lehetnének az új gépre is, én biztos nem sajnálom. Meg valahol biztos többek is megértik őket, hiszen más remastereknél és újrakiadásoknál előbb morog a nép, mint a N-nál. Viszont az egész "Wii U bukás" teljesen átértékelődik így.

Vegyük úgy, hogy elfogadtuk ezt a narratívát és vegyük azt, hogy van egy Switch-ünk. Ugye várjuk a Switch Pro néven emlegetett nvidia DLSS 2.0-t támogató, 4K-t varázsoló, OLED kijelzős (vagy az újabb szivárgások szerint olcsóbb, Mini-LED) satöbbi-satöbbi konzolt, persze totál perfekt és elit minőségben, meg azt is, hogy minden Switch játék pöccre induljon rajta.

De bennem azért felmerült a kérdőjel, hogy ha a N most ennyire szénné keresi magát bóvli hardverrel + Wii cucc HD-vel és olykor elég minimalista, vagy lackluster megoldásokkal, mint a Twilight Princess HD (GameCube-ról Wii U-ra), akkor mit várjak a jövőben? Biztos, hogy nem kell majd mindent újra megvenni, mert a N behúzza a kéziféket, megutálja a pénzt és ez az egyedi eset, csak a Wii U -ezek szerint összetettben *legendásan* gyenge szereplése miatt volt?

Szerinted fogja ezek után azt mondani a N, hogy okés, ez a te Nintendo Account-od és ezen megvan egy játék, akkor ne vedd meg újra egy újabb gépre? Hardveresen van benne a Wii U-ban a Wii, ami helyből GC kompatibilis, de az utolsó percben a N letiltotta Wii U-n a GC kompatibilitást. Eredmény= Wind Waker HD, Twilight Princess HD, ja meg kellett venni, hiába GC játék. A mostani időszak anyagi sikeressége (megszorozva a bóvli hardver szándékos, tömeges, nagy haszonnal való eladásával), az vajon hoz-e még a jövőben bármiféle igazságot arra a platformra?

Egyszer már nagyot buktak egy olyan megoldással, hogy A Wii után kijöttek egy Wii U nevű konzollal, ami visszkomp volt teljesen a Wii-vel, most vajon azt fogják-e csinálni, hogy a Switch után kijönnek egy Switch Pro nevű géppel, ami visszkomp a Switch-el? Lehet, hogy valaki rájön náluk, hogy ez egyszer már rossz pattern volt és amúgy is hülyére lehet magukat keresni az újraeladásokkal.
#1
Skyward Sword HD-nak örülök, Wii-n kimaradt! Remélem nem hagyják abba a Wii U-ról portolást sem mert még lenne mit.