Nem csinál több Little Nightmarest a Tarsier Studios

Miután a fejlesztőcsapatot felvásárolta az Embracer Group, talán nem olyan meglepő, hogy a Tarsier Studios kiszállt a Little Nightmares-sorozat fejlesztéséből. Innentől kezdve a Bandai Namcón múlik, hogy mihez kezd a címmel.

A fejlesztőstúdiókat nagy kanállal habzsoló Embracer Group még 2019 decemberében jelentette be, hogy felvásárolja a Little Nightmares mögött álló Tarsier Studiost is, és bár a második rész fejlesztését még nem érintette az üzlet, hiszen az egy korábbi megállapodás alapján készült a Bandai Namco szárnyai alatt, lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb elválik a két cég útja.

Így is lett. Először az Embracer vezérigazgatója, Lars Wingefors ejtett szót erről a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentésük során, és bár konkrétan nem mondta ki, hogy a Tarsier szakít a Little Nightmares-sorozattal, elég erősen utalt rá: mint mondta, a svéd csapat innentől kezdve az új címekre fókuszál majd, és mivel a Little Nightmares a japán kiadó tulajdona, üzleti szempontból nem sok közük van hozzá.

Az amerikai IGN megkereste a témában a Tarsier vezérigazgatóját is, Andreas Johnsson pedig megerősítette, hogy részükről valóban ennyi volt a Little Nightmares, az Embracer szárnyai alatt pedig valami máson dolgoznak majd. Természetesen fájó szívvel hagyják maguk mögött a sorozatot, ráadásul Johnsson szerint a Bandai Namcóval is remek volt a kapcsolatuk, de most eljött az ideje, hogy új fejezetet kezdjenek.

Így tehát egyedül a japánokon múlik, hogy mi lesz a Little Nightmares sorsa, hiszen egy másik fejlesztőcsapattal simán folytatódhatna a jövőben a sorozat. Az IGN rá is kérdezett erre a kiadónál, és bár a cég egyelőre nem tudott konkrétumokat mondani, a közleményük szerint "lelkesek" a jövőbeli tartalmakat illetően.

A Little Nightmares II múlt héten jelent meg, a tesztünket erre találjátok meg róla.

2 komment - szólj hozzá!