Felújított változatot kap a Diablo II

Régóta pletykáltak róla, tegnap éjjel pedig hivatalosan is megerősítették, hogy készül a Diablo II: Resurrected, a klasszikus akció-szerepjáték remasterelt kiadása. A felújított változat PC-n és konzolokon is tiszteletét teszi majd.

A BlizzConline tegnap esti nyitóceremóniájának legnagyobb gurítása egyértelműen a Diablo II: Resurrected volt - bár azt nem mondanánk, hogy nem számítottunk az érkezésére.

A Diablo II: Resurrected a klasszikus akció-szerepjáték remastere (és hangsúlyosan nem remake-je) lesz, amely a pletykáknak megfelelően az időközben Blizzard-csapattá váló Vicarious Visions közreműködésével készül PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. A játék megjelenését 2021-re ígérik a készítők, és 40 dollárt kérnek majd érte.

A felújított változat természetesen magába foglalja az alapjáték és a Lords of Destruction címet viselő kiegészítő tartalmait is, így assassinként és druidaként is rajtvonalhoz állhatunk majd. A játékra modernizált, részecskeeffektekkel és dinamikus bevilágítással megtámogatott 3D-s grafikát húztak rá, és a hangzásba is belenyúltak a készítők, ahol szükséges volt. (Ha szeretnénk, egy gombnyomással visszaválthatunk majd az eredeti látványvilágra.) A Blizzard egyedül az átvezetők esetében lép túl az egyszerű remasterkezelésen, a 27 percnyi kisfilmet ugyanis kénytelenek voltak a nulláról újra összerakni jobb megoldás híján.

A játék a PC és a next-gen konzolok esetében 4K-60fps kombóra lett belőve, de az előbbi esetében az ultrawide monitorok (és a kontrollerek) is támogatottak lesznek. A mentéseink megoszthatók az egyes változatok között, így mindig onnan folytathatjuk a darálást, ahol legutóbb abbahagytuk, crossplay viszont nem lesz.

Ami a játékmenetet illeti, a Blizzard szándékosan meghagyta a játék eredeti tüskéit, így a korábbi egyensúlyproblémák és fordítási hibák itt is visszatérnek, ugyanakkor bizonyos kényelmi fejlesztésekre így is számíthatunk majd. Habár a konzolok miatt adná magát, couch co-op nem lesz, a nyolcfős online móka viszont ezúttal is visszatér.

A játék PC-n esedékes technikai alfatesztjére már lehet jelentkezni.

37 komment - szólj hozzá!