MMO-stílusjegyek is lesznek a Diablo: Immortalban

Habár a Diablo IV, illetve a Diablo II: Resurrected ellopta a rivaldafényt az idei BlizzConon a mobilos Diablo spin-off elől, azért a Blizzard nem feledkezett meg az Immortalról sem, a rendezvény alatt pedig arról is mesélt, hogy mik a tervei vele.

A Diablo IV új karaktere mellett az idei BlizzConline egyik legnagyobb bejelentése egyértelműen az, hogy készül a Diablo II újrázása. Ilyen hírek mellett érthető módon kicsit háttérbe szorult a Diablo: Immortal, de a nagy előzetesek után induló Deep Dive-interjúk alatt a fejlesztők sok érdekességet megosztottak (via TechRadar) a mobilos címről is.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a játék valóban egy MMORPG lesz. Játékmenet szempontjából persze az ARPG-khez fog közelebb állni az Immortal, de az MMO-játékokhoz hasonlóan itt is egy perzisztens világot kapunk, ami rajtunk kívül él és változik. Wyatt Chang dizájner elmondása szerint például a fővárosban, Westmarchban rengeteg másik játékossal találkozhatunk, akikkel szóban és írásban is kommunikálhatunk majd.

Mobilos mivoltából adódóan a fejlesztők tudatosan rövid játékidőkre tervezték a dungeonöket a Diablo: Immortalban, amiket akár pár perc alatt ledarálhatunk, de a hardcore Diablo-fanoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen rájuk is gondoltak a készítők a hosszabb, közel három-négy órás küldetésekkel.

Lesznek különböző, kooperatív módra kihegyezett többjátékos események, de a PvP-re szomjazó játékosok is megtalálják majd a számításaikat; például a hivatalosan bejelentett King of the Hill játékmódban, ahol egy kincsesláda kinyitásáért zajlik majd az egymással való versengés.

A játék grafikájáról és a mikrotranzakciókról is beszéltek a készítők. Az előbbinél megemlítették, hogy mivel egy telefonon bárhol játszhatunk, így nem lehet olyan sötétre belőni a látványvilágot, mint például a Diablo IV esetében. Pontosan ezért az Immortal nem lesz annyira darkos, valahol a Diablo II és a Diablo III között foglal majd helyet ilyen téren. Az alkalmazáson belüli fizetések minden mobilos játék sarkalatos pontjai, de az ígéretek szerint minden jövőbeli tartalom ingyenesen elérhető lesz, és csak különböző battle passeket, charmokat, valamint ékköveket vásárolhatunk majd valódi pénzért.

Vadonatúj, rendhagyó gameplay elemekkel is kísérletezik a Blizzard: csúszós talajjal, erős széllel és hasonló, hátráltató környezeti tényezőkkel igyekeznek feldobni a zúzást, de hogy ezek közül végül melyik kerül bele a végleges produktumba, arról még nem tudtak nyilatkozni a fejlesztők.

Megjelenési dátummal sajnos most sem tudott szolgálni a stúdió, mindössze annyi biztos, hogy hamarosan újabb alfateszttel jelentkeznek, ahol immáron a 60-as szint lesz a felső határ, és főleg az endgame-tartalmakat fogják vizsgáztatni. A teszt új fázisában az új zónák mellett ezúttal már kipróbálható lesz a necromancer és a crusader kaszt is.

27 komment - szólj hozzá!