Rainbow Six: Siege - mi vár ránk idén?

A Rainbow Six: Siege lassan már a hatodik évét tapossa, de a Ubisoft idén is rengeteg újdonsággal turbózza fel a népszerű taktikai lövöldét. Első körben egy új támadó operátor és egy átdolgozott térkép érkezik.

A franciák tartják magukat a korábbi ígéreteikhez, így ahelyett, hogy folytatást készítenének a Rainbow Six: Siegehez, az új generációban is azon dolgoznak, hogy nagyobbá és tökéletesebbé varázsolják az óriási rajongótábornak örvendő játékukat. Ennek jegyében a franchise lassacskán továbblép a komoly, valósághű terrorelhárítós alapjaitól, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a sokféle érdekes operátorára és a játék körül kialakult esport-szcénára.

Játékmeneti újdonságok terén idén nagyobb figyelmet kapnak majd a támadók, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy a Siege életciklusának ezen pontján a játék gyakran előnyt ad a tapasztalt védőcsapatoknak. Ennek jegyében számos balanszfrissítésre és térképátszabásra számíthatunk, illetve a későbbiekben a halott támadók ismét irányításuk alá vehetik majd a korábban ledobott drónjaikat, így infózva a még élő társaiknak.

Az év során egyébként négy szezonra számíthatunk, így a Border nevű pályát reworkölő és az új operátort, Florest bemutató Crimson Heist csak a kezdet. Az idei második szezon során egy újabb operátor érkezik majd a Nakoda Nation soraiból, és átszabják a Favelát is. Ezek után egy horvát operátor erősíti majd a játék névsorát, és újabb térképek kapnak ráncfelvarrást. Az év végét az Outback reworkje zárja majd, melyhez egy ír származású operátor is dukál. Természetesen a már meglévő hősök is kapnak némi szeretetet: új fegyvereket és képességeket kap az év során Mira, Fuze, Finka és Maestro is.

Mindez persze még odébb van, érdemes egyelőre a Crimson Heist új üdvöskéjére, Floresre fókuszálnunk. Ahogy azt a fenti bemutatóban is láthattuk, az argentin operátor egy robbanó drónnal teszi könnyebbé a támadók életét. Habár a megerősített falfelületeket nem üthetjük át ezzel a szerkezettel, a robbanás több, mint elég ahhoz, hogy elpusztítsuk a védők eszközeit, vagy éppen az operátorokat magukat, ha nem elég gyorsak ahhoz, hogy elfussanak a detonáció elől.

Flores a Crimson Heist szezonbérletének élén, március 16-án csatlakozik a játékhoz, két héttel később pedig hagyományos módon is megvásárolhatjuk majd őt.

17 komment - szólj hozzá!