PC-re is megjelenik a Days Gone

Újabb first-party PlayStation-exkluzívot költöztet át a Sony PC-re, ezúttal a Days Gone-nak örülhetnek majd a számítógépeken játszók. A cég állítólag a későbbiekben sem hagyna fel ezzel a jó szokásával.

A Sony Interactive Entertainment fejese, Jim Ryan interjúzott egyet a GQ-val, amelyben nem csak a következő generációs VR-szemüvegükre és a Gran Turismo 7 csúszására tért ki, de a PC-s terveikre is.

És bár az interjúban expliciten nem hangzik el, a magazin felvezetőjéből kiderül, hogy a Sony még több PlayStation-exkluzívot hozna el a számítógépekre, a következő gurításuk pedig a Days Gone PC-s változata lesz, amely tavasszal kerül boltokba várhatóan.

Ryan szerint egyébként viszonylag magától értetődő döntés volt a részükről, hogy kipróbálják magukat a PC-s piacon: miközben a játékok fejlesztési költsége egyre nő, a portolás egyre könnyebb, vagyis viszonylag egyszerűen érhetnek el sok embert, és tehetnek szert extra bevételre.

A Horizon: Zero Dawnt szerinte szerették a PC-sek, és jól is fogyott, miközben a PlayStation-tulajokból nem váltott ki különösebb ellenérzést az átirat megjelenése, így semmi nem szól az ellen, hogy a későbbiekben további játékokat hozzanak ki a platformra.

51 komment - szólj hozzá!