Lelőtték az Anthem fejlesztését

Régóta nem hallottunk már érdemlegeset az Anthem újraszabását célzó tervekről, így talán nem lep meg sokakat a hír, hogy a BioWare elengedte a projekt kezét. Az Anthem NEXT már nem fog napvilágot látni.

Az Anthem csalódást keltő rajtja után tavaly a BioWare Austinra bízták, hogy valamiként rázza gatyába a játékot: ezt a projektet ismertük Anthem 2.0 vagy Anthem NEXT néven. Február elején a Bloomberg szellőztette meg, hogy az Electronic Arts executive-jai meglesik a játék állapotát, és döntenek a sorsáról, mára pedig megérkezett a verdikt: a BioWare felhagy az Anthem fejlesztésével.

A BioWare blogposztban közölte a hírt. Christian Dailey, az Anthem executive producere szerint a döntés nem volt könnyű, és hiába okoznak ezzel csalódást mind a fejlesztéseket váró játékosoknak, mind maguknak a fejlesztőknek, mégis meg kellett lépniük. Többek közt a koronavírus-járvány is előre nem látható akadályokat gördített a stúdió útjába.

Az Anthem NEXT tehát nem fog napvilágot látni, a játék live service-részét azonban még életben tartják úgy, ahogyan most ismerjük. A BioWare átcsoportosítja az erőit, egyrészt folytatják a Star Wars: The Old Republic támogatását, másrészt az új Dragon Age- és Mass Effect-játékokra koncentrálnak.

13 komment - szólj hozzá!