Ilyen gép kell majd a PC-s Days Gone-hoz

Nem sokkal azután, hogy bejelentették a Days Gone PC-s verzióját, élesedett a játék steames adatlapja, amely további részleteket árult el az átiratról. Többek között a gépigényről is lehullott a lepel.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#14
#12: Csúcs gépeken is szarul ment, de miután beléptem előtte a menübe és kivettem az agyhalott reszeléseket, akkor 60 hz-es monitoron kaptam egyszerre 6 képtörést is, úgymond közepes gépen is és vissza kellett mennem a menübe mindezt most már maradandóan megmásíthatatlanul, megszentségtelenhetetíően másra módosítani, mint megszokottan megtörni a megakluvás mentes, megszokott miváló mépfrissítést.
#13
#12: Hogy fusson ilyen ratyi hardveren ha nem szarrábutítva? Már ez is baj? Menjen 10 éves hardveren ultrán?

Meg milyen ajánlott gépigény? Minimumról beszéltem még be is írtam, hogy a gépigény leírásban túloztak, gyengébb gép is bírja.

Legújabb frissítésekkel már biztos jól fut ha voltak is hibák. Te is csak kelted a pánikot ezekkel. Meg ez mentalitás hogy csak maxon játszol. Had tegyék be a kibaszott RT-t a játékokba, felezi az FPS-t. Majd pár év után kitolod maxon, addig meg kikapcsolod az effektet vagy nem játszol. Mintha kötelező lenne rálépni az ON-ra.
#12
#11: Bravuros az érvelésed....nem tudtam hogy az ajánlott gépigény az a szarrábutitást jelenti...meg a 30fps-t...

Csúcs gépeken is szarul ment.
RebornSoul rakott is be írásokat...szóval a jelenség létező
#11
#1: Így fut HD7850-el... 2012-es közép kategória alja kb.
https://www.youtube.com/watch?v=_iPEB_sxYyQ
https://www.youtube.com/watch?v=AFdeEpEIz3E

2011-es i3-as proci 30FPS felett tartja:
https://www.youtube.com/watch?v=6bGOzg5K87E

Ma már patch-ekkel biztos jobban megy. Ezektől hova fusson jobban? 2010-es hardverrel is menjen már vagy gagyi a port? A min gépigényben egyébként i5-2500k és R9 290 van. Tehát még csak nem is hazudtak, sőt...
#9
I5 4770 meg a 1060, lassan feleslegesnek érzem a DDR4-et is meg a 6. gen utáni processzorokat. Egy 5-6 éves konfigon is elmegy minden mai játék is.
Tök felesleges százezreket költeni rá.
Oszt RTX lesz-e benne?
#8
#2: A Death Stranding ugyanarra a motorra épül, mint a Horizon, és meglehetősen hasonló performance targettel rendelkezik PS4-en és PS4 Pro-n. Mindkét játék 30FPS-t céloz meg, illetve 1080p-s felbontást PS4-en, valamint checkerboarded 4K-t (1440p környékéről) PS4 Pro-n.

A józan paraszti ész tehát kimondja, hogy eme két játéknak lényegében azonos módon kellene futnia egy adott PC hardveren is. De a valóság azonban nem ez, hanem az, hogy míg a Death Stranding kiválóan optimalizált és többek között olyan modern technológiákat is igénybe tud venni, mint a DLSS, addig a Horizon FELE olyan jól fut azonos konfigon - tehát pl 60 helyett csak 30 FPS-sel.

Ez pedig nem egy szűk réteg véleménye, ezt neves oldalak technikai analízisei támasztják alá, mindemellett pedig temérdek Steames beszámoló, nem hiába a mindössze 78%-os értékelés a Death Stranding 93%-os értékelésével ellentétben. Mindezt pedig úgy, hogy a Death Stranding még egy sokkal megosztóbb játék is.

A gond nem az engine-ben keresendő, hanem a hanyag optimalizációban. A Death Strandinget a Kojima Productions maga portolta PC-re, nagy odafigyeléssel és lényegében Kojima felügyeletével, míg a Sony a Horizon esetében a portolást rábízta az egyik huszadrangú dívíziójára... és nagyon úgy néz ki, hogy ugyanez a divízió kapta a Days Gone portolásának a feladatát is.
#7
Eddig az összes bejött nagyon, ami PC-re költözött... HZD, Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human..

Ráadásul ez is már jön kapásból Steamre is, nem csak Epic, plusz pont nekik.

Nincsen bajom az Epic-kel, részemről ugyanolyan jól letölthetőek, + futnak a játékok az ő kliensükön keresztül is. Csak így fair szerintem, hogy mindenki onnan szerzi be, ahonnan akarja, mindenféle korlátozások, pl. időkorlátok nélkül, első naptól...
#6
Jöhet! :-)

Még anélkül is úgy fest elfog futni rendesen, hogy úgy tűnik jelenleg, hogy vagy 1 kerek évtizedig nem fogok tudni VGA-t váltani, max. csak ha aranyáron venném! :D
#5
#3: Semmi gond. Faszság amit írtál ,de a te véleményed neked kell vele élni...

De azért azt a levezetést meghalgatnám tőled hogy mi a retek köze van annak hogy valaminek elbaszott a gépigénye vs valakit meg nem érdekel a game
Ezt még megvárom mielőtt ledölök aludni..

Vagy attól lesz valaminek jó a gépigénye ha megveszem 20 ezerért? Mert kb azt mondod...

technológiai újítások: Érdekelnek de pc-n ahogy haladunk előre csak butitás megy (DLSS meg az amd is hozza a szarják csak hogy a 300+ ezres VGA-knál ugyanmár legyen valahogy sebesség ha már optimalizálni nem képesek vs belekurnak már mindenbe géjtrészinget ami felezi az fps-t... baszott nagy tech újítások tapsoljál ezeknek serényen. Én hányok ezektől..

Amihez meg közöd nincs minek pofázol bele ha csak hazudozni tudsz??? Mit fogtam a VGA-n?? Semmit 130-ért vettem és eladtam amíg volt rá még garancia hogy ne rohadjon rám...75k-ért adtam el.. Most ilyet 150-ért 0. percbe vesztegetnek az emberek....de ja fogtam rajta 200 ft-ot...pff nevetséges vagy
#4
#2: PC-n minden további nélkül belepakolnak plussz dolgokat ahogy a Horizonba is tették, de csak mert nehogymár élvezd a játékot a 300+ ezres VGA-ddal..
Szóval ismétlem majd ha már a fél világ tolja megtudjuk mi a gépigénye.
#3
#2: Most ezt tényleg egy olyan embernek mondod és próbálod elmagyarázni, aki egyrészt a játékokért nem ad pénzt, másrészt meg az első alkalommal, amikor elkezdett emelkedni a VGA-k ára és többet kapott 200 forinttal érte, mint amennyiért megvette, el is adta a gépből?
Aki azt nézte, hogy 200 forintot fogott a vga-n de an~lkül használhatatlan a gépe, nem tud a hobbijának élni ergó az összes többi cucc csak ott van, sorvad, rozsdál így sokkal kevesebbet fog érni majd?
Olyan embernek, akit nem érdekelnek a technológiai újítások,nem érdekli hogy naprakészen élvezhesse azokat a korszakalkotó dolgokat, amiket szeret hanem inkább megveszi vagy megvárja míg évek múlva hozzávágják?
Szerintem felejtős.
Ui: Crytek, nekem ne is írj, ne reagál, lefutottuk már ezt a kört. Direkt nem aktivizálom magam, rád hivatkozva, te se tedd kérlek. Most is másnak írtam, neked nem akartam és nem is akarok. Thx
#2
#1: A HZD egy belsős motorra épült, ez meg sima Unreal 4. Valószínűleg sokkal egyszerűbb a portolás is.
#1
HZD után biztos hogy nem ilyen gép kell neki...Majd ha megjelenik megtudjuk mekkora gép kell neki