PlayStation 5 - nyáron jöhet a tárhelybővítés

Lapértesülések szerint a Sony a nyár folyamán élesítheti azt a firmware-frissítést, amely már lehetővé teszi, hogy kibővítsük a PlayStation 5 konzolunk tárhelyét. A Call of Duty-rajongók örülni fognak a hírnek.

Habár a Sony úgy tervezte meg a PlayStation 5-öt, hogy utólag bővíthessük a tárhelyét, azt már a debütálása előtt lehetett tudni, hogy erre kezdetben nem lesz lehetőségünk

Jó hír azonban, hogy már nem kell sokat várni rá: a Bloomberg úgy tudja, hogy a Sony nyáron teszi elérhetővé azt a firmware-frissítést, amely aktiválja az extra SSD-nek helyet adó slotot a konzolban, egyúttal pedig lehetővé teszi, hogy megnövelje a hűtőventilátorok forgási sebességét. (A PlayStation 5 beépített SSD-je nagyon gyors, a boltban vásárolt tárhelynek pedig tartania kell majd vele a tempót, ami jár majd némi plusz hővel.)

Akárhogy is, a PlayStation 5-tulajok minden bizonnyal örülni fognak a hírnek, hiszen az alapértelmezett SSD mindössze 825 GB-os, amiből mindössze 667 GB áll a játékosok rendelkezésére. A játékok eközben egyre jobban igénylik a szabad tárhelyet: a Call of Duty például már figyelmezteti az 500 GB-os merevlemezzel szerelt PS4-ek felhasználóit, hogy a Warzone és a Black Ops - Cold War együttes telepítéséhez nem árthat kitakarítani a konzolt.

18 komment - szólj hozzá!