A Battlefield 6 miatt csúszik az új Need for Speed

Az Electronic Arts ugyanis úgy döntött, hogy a Criterionnál készülő versenyjátékot takaréklángra teszi, amíg a csapat besegít az idén esedékes, új Battlefield-epizód készítésébe.

Tavaly az Electronic Arts már többször is szájára vette az idén várható, következő Battlefield-epizódot, amelyről legutóbb egy őszi üzleti tájékoztatón mesélték, hogy jól halad a fejlesztése. Állítólag tavasszal már láthatunk valamit abból, mi készül a DICE boszorkánykonyháján, az azonban a Polygonon keresztül kiderült, hogy az EA szerint elkél nekik egy kis segítség.

Laura Miele stúdióigazgató később egy külön posztban is megerősítette, hogy ugyan szépen alakul a következő Battlefield, de az otthonról dolgozás komoly kihívások elé állította a fejlesztőket, ezért az EA támogatásul küldi a Criteriont is, ami többször partnere volt már a DICE-nak – például a Battlefield V: Firestorm és a Star Wars: Battlefront esetében is.

A Need for Speed-sorozat tavaly került vissza a Criterionhoz, és az új részt idén várhattuk volna, ez az átcsoportosítás azonban azt jelenti, hogy az csak a 2023-as üzleti évben (2022 áprilisa és 2023 áprilisa között) fog megjelenni. Miele szerint mivel a Codemasters úgyis dolgozik egy versenyjátékon, ami az előttünk álló évben kerül a polcokra, logikus lépés volt a Criterion erőforrásait a Battlefieldhez rendelni.

20 komment - szólj hozzá!