Tömeges elbocsátások a Hardsuit Labs csapatánál

Miután teljes egészében leváltották a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztőcsapatát, nem lepődhetünk meg azon sem, hogy a stúdió tagjai komoly leépítésekkel néznek szembe.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb horrorsztorija a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2-höz köthető; egész pontosan a játék fejlesztéséhez. A népszerű szerepjáték folytatását komoly ováció mellett jelentették be, azóta viszont csakis leépítésekről és csúszásokról hallhattunk. Ennek a végeredménye pedig az lett, hogy a Paradox elvette a projektet a Hardsuit Labstől. Egy ilyen radikális döntés nyilvánvalóan nehéz következményeket von maga után a stúdió alkalmazottainak sorában is.

A hányattatott sorsú játék narratívájáért felelős négyfős csapat tagjai Twitteren árulták el, hogy a stúdió a teljes részlegtől megvált, a munka nélkül maradt fejlesztők máris új állás után kutatnak. Természetesen nem csak az írók jártak így, hasonló leépítések érték a Hardsuit Labs egyéb részlegeiben dolgozó alkalmazottakat is. Nyilvánvaló, hogy a projekt elvesztése komoly anyagi érvágást jelentett a stúdiónak, hiszen a Bloodlines 2 fuccsba ment fejlesztése mellett csakis a lélegeztetőgépen tartott Blacklight Retributiont tudhatják a rezüméjükön.

2 komment - szólj hozzá!