Nem árul többé filmeket a PlayStation Store

Tegye fel a kezét, aki vásárolt vagy kölcsönzött már filmet a PlayStatation Store-ból! Valószínűleg nem sok kezet látnánk a magasban, ezt pedig a Sony is észrevette. Az érdeklődés hiánya miatt a PS Store nem árul a jövőben több filmet.

Hatalmas nemzetközi multimédiavállalat és önálló filmprodukciós stúdió lévén nem csoda, hogy a Sony is megpróbálta a PlayStation-konzolokra csempészni a hálószobai videotéka élményét, a tapasztalat azonban azt mutatta, hogy a játékosokat a legkevésbé sem érdekelte a PlayStation Store filmes kínálata. A Netflix és társai a legtöbb felhasználó életében bőven betöltik ezt a szerepet, aki pedig filmet szeretne vásárolni vagy kölcsönözni, az valószínűleg nem a játékkonzolján és a Sony limitált kínálatában teszi azt.

Önmagában persze nettó pozitívum volt számunkra, hogy létezett ez a lehetőség, a vállalat szempontjából azonban egy feleslegesen fenntartott, potenciálisan pénznyelő szolgáltatást jelenthetett a PS Store filmes részlege. A PlayStation Blogon közzétett poszt szerint a Sony is belátta, hogy a felhasználóik az előfizetéses vagy a reklámokból profitáló szolgáltatások felé hajlanak, így augusztus 31-én beszüntetik a filmvásárlás és kölcsönzés lehetőségét a platformon. Aki korábban vásárolt már filmet a PlayStation Store-on, az természetesen a későbbiekben is eléri majd azokat a PS4 és PS5 konzolokon vagy mobilon.

5 komment - szólj hozzá!