Hogwarts Legacy - transznemű hősünk is lehet

Habár továbbra sem tudunk sokat a Warner Bros. és az Avalanche Harry Potter-játékáról, J.K. Rowling múltbéli tweetjei után a fejlesztők időszerűnek látták, hogy megemlítsék: az ő szerepjátékukban transznemű varázslónk is lehet.

Nem számít, hogy miféle testfelépítést, illetve feminin vagy maszkulin hangot választunk a mágusunkhoz, bármiféle kombinációban, így akár transzneműként is végigjátszhatjuk majd a Warner Bros. és az Avalanche Studios szerepjátékát, a Harry Potter-univerzum múltjában játszódó Hogwarts Legacyt - írja a Bloomberg legújabb beszámolója.

A kiadó és a stúdió inkluzív állásfoglalása azért érdemel különös említést, mivel J.K. Rowling írónő korábbi tweetjei tavaly komoly hullámverést keltettek a transznemű közösség és a Potter-fandom sorai közt. A játék megítélését egyébként később tovább árnyalta az a pro-Gamergate YouTube-csatorna, amelyet a Hogwarts Legacy tervezője, Troy Leavitt vezetett néhány évvel ezelőtt. 

Habár Leavitt videói látszólag nem hagytak maguk után komolyabb nyomot a Warner Bros. előtt, a vállalat már tavaly ősszel megtette az első lépést, és elhatárolódott (via The Verge) valamelyest J.K. Rowlingtól. A játékhoz kapcsolódó gyakran ismételt kérdések közt kiemelve olvashattuk, hogy az angol írónő nem vesz közvetlenül részt a Hogwarts Legacy fejlesztésében, és habár az inspiráció, illetve a Varázslóvilág nyilvánvalóan tőle ered, ez a történet nem Rowlingtól származik.

A Hogwarts Legacy 2022-ben érkezik PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re, illetve PlayStation 5-re.

72 komment - szólj hozzá!