Teljes a káosz a steames The Sinking City körül

A Frogwares és a Nacon, mint a két válásban lévő szülő a gyerekek felett, úgy veszekszik a The Sinking City jogairól, aminek ismét az lett a következménye, hogy lekerült a Valve platformjáról a lovecrafti kaland.

Nagyon úgy tűnik, hogy még közel sincs vége a tavaly elindult veszekedésnek a The Sinking City fejlesztőstúdiója, a Frogwares és a játék kiadója, a Nacon között. Nemrég ugyan visszakerült a játék az összes digitális áruházba, de pár nappal ezelőtt a Steam ismét levette a kínálatából a horrorkalandot.

Azóta ugyanis a Nacon szintén nyilatkozott az üggyel kapcsolatban - sajnos a bejegyzés jelenleg nem elérhető -, és elmondta, hogy a Frogwares a saját előnyére szeretné megváltoztatni a szerződésük részleteit. Mindenesetre miután a kiadó a jogi huzavona után nem tudta megszerezni a fejlesztőstúdiótól a játék master verzióját, egy feltört változtatot töltött fel február 26-án a Steamre.

A Valve ehhez azonban alig egy hétig adta a nevét, és Doug Lombardi, a csapat marketingért felelős alelnöke a Vice-nak meg is erősítette, hogy DMCA szerzői jogi figyelmeztetésre reagálva törölték a játékot a boltjukból.

A per jelenleg is tart a francia bíróságon, így továbbra is kérdéses, hogy végül ki szerzi meg a The Sinking Cityt.

4 komment - szólj hozzá!