Teljes a káosz a steames The Sinking City körül

  • Írta: Baloo
  • 2021. március 4.
  • Gyászhír
Link másolása
A Frogwares és a Nacon, mint a két válásban lévő szülő a gyerekek felett, úgy veszekszik a The Sinking City jogairól, aminek ismét az lett a következménye, hogy lekerült a Valve platformjáról a lovecrafti kaland.

Nagyon úgy tűnik, hogy még közel sincs vége a tavaly elindult veszekedésnek a The Sinking City fejlesztőstúdiója, a Frogwares és a játék kiadója, a Nacon között. Nemrég ugyan visszakerült a játék az összes digitális áruházba, de pár nappal ezelőtt a Steam ismét levette a kínálatából a horrorkalandot.

Azóta ugyanis a Nacon szintén nyilatkozott az üggyel kapcsolatban - sajnos a bejegyzés jelenleg nem elérhető -, és elmondta, hogy a Frogwares a saját előnyére szeretné megváltoztatni a szerződésük részleteit. Mindenesetre miután a kiadó a jogi huzavona után nem tudta megszerezni a fejlesztőstúdiótól a játék master verzióját, egy feltört változtatot töltött fel február 26-án a Steamre.

A Valve ehhez azonban alig egy hétig adta a nevét, és Doug Lombardi, a csapat marketingért felelős alelnöke a Vice-nak meg is erősítette, hogy DMCA szerzői jogi figyelmeztetésre reagálva törölték a játékot a boltjukból.

A per jelenleg is tart a francia bíróságon, így továbbra is kérdéses, hogy végül ki szerzi meg a The Sinking Cityt.

4.
4.
Claymen
Az egészben az a legszomorúbb, hogy egy abszolút felejthető játék.
Én nagyon vártam, és nagy reményeket fűztem hozzá, de sajnos kalandjátéknak közepes, Arkham játéknak meg egyenes silány lett szegény. Pedig sok jó ötlet volt benne, csak a kivitelezés csúszott félre nagyon.
3.
3.
delphijos
#2: Inkább. Komoly gáz hogy ilyen egy hivatalos csatornán megtörténhet. A kiadó részéről, meg a Steam részéről is....
2.
2.
hedzsooo
Haha, lehetett fizetni a kaloz verzioert a Steamen, az kiraly
1.
1.
crytek
Nemhogy eladnák a vérbe valakinek. Tuti megvenné valaki. Mert így a pereskedés meg a nem forgalmazás miatt csak bukta van...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...