Ingyenes lesz az Artifact, de nem fejlesztik tovább

Az Artifact, a Dota-univerzumban játszódó kártyagyűjtögetős játék sosem talált rá igazán a játékosaira. A Valve inkább felhagy a további fejlesztéssel, igaz, cserébe teljesen free-to-playjé teszik.

Lassan négy éve már, hogy a Valve bejelentette, Artifact címmel kártyajátékot készít, ami a Dota univerzumára épül. A projekt nem lett különösebben nagy siker, a fizetős modell nem csábított sok játékost. Az érdektelenséget észlelve a fejlesztők tavaly elkezdték újraszabni a játékot, többek közt például egyjátékos kampánnyal is kiegészítették, a bétatesztek el is rajtoltak tavasszal. Az áttörést azonban ez sem hozta el.

A fejlesztők ezért egy blogposztban tudatták velünk, hogy nem dolgoznak tovább az Artifact 2.0-n – nincs elég aktív játékos ahhoz, hogy indokolja a további fejlesztést. Ezzel együtt a játékot is ingyenessé teszik, azon belül mind az eredeti változatot, mind a 2.0-t elérhetjük Classic, illetve Foundry néven. A szerverek tehát maradnak, de további frissítéseket már ne várjunk.

A játékból eltávolítanak minden mikrotranzakciót – aki ezután játszana vele, az a Classicban minden kártyalapot ingyen megkap, míg a Foundryban a játék során tudja összegyűjteni őket. Azok, akik költöttek a játékra, a kártyagyűjteményük különleges, Collector's Edition-változatával lesznek jutalmazva, amelyet továbbra is árusíthatnak a Steam piacán.

7 komment - szólj hozzá!