Final Fantasy XIV - lecsaptak a nyerészkedőkre

A Square Enix több mint ötezer játékost tiltott ki véglegesen a Final Fantasy XIV Online világából. A delikvensek valódi pénzért árultak játékbeli árukat vagy szolgáltatásokat, ezt pedig természetesen tiltja a felhasználói szabályzat.

Aki játszott már hosszabb ideig a nagyobb MMORPG-k egyikével, az tudhatja, hogy a játék ekonómiája elképesztően gyorsan be tud borulni, ha bekerül a képbe a valódi pénz is. Ennek ellenére sajnos nehéz meggátolni, hogy a nyerészkedő játékosok botolással, virtuális tárgyak eladásával vagy különféle szolgáltatások árulásával tömjék meg a pénztárcájukat - az egyetlen jó fegyver a banhammer, amelyet a Square Enix erősen megsuhintott az elmúlt néhány hétben.

Ahogy azt az erről szóló közleményben is olvashatjuk, február 25. és március 3. között több mint 5000 játékos került végleges tiltásra a fenti okok miatt, további 814 fiókot pedig a pénzes szolgáltatások reklámozásáért csaptak ki a játékból. Az igazság persze az, hogy ez koránt sem elég ahhoz, hogy a Square megfékezze az illegálisan nyerészkedőket - annál kitartóbb bandáról van szó -, ez az első lépés azonban mindenképp hasznos volt ahhoz, hogy valamelyest normalizálódjon az online világ piaca még az új kiegészítő, az Endwalker megjelenése előtt.

1 komment - szólj hozzá!