Tűz ütött ki a Rust szervertermében

  • Írta: fojesz
  • 2021. március 11.
  • Hír
Link másolása
Tegnap hajnalban tűz ütött ki abban az adatközpontban, amelynél a Rust európai szerverei is futnak. A fejlesztőcsapat szerint az eset következtében olyan adatveszteség érte őket, amit helyrehozni sem tudnak.

Tegnap hajnalban tűz ütött ki a strasbourgi OVHCloud Datacenterben, vagyis abban az adatközpontban, amely a Rust európai szervereit is üzemelteti. A személyi sérülést nem okozó eset miatt huszonöt EU-s szerver ment tönkre, ami miatt a Facepunch Studios nagymértékű, helyrehozhatatlan adatveszteségre számít.

Az sajnos nem derült ki, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, és hogy hány játékost érint majd a tűz - a fejlesztőcsapat jelenleg is vizsgálja, hogyan tudná pótolni a kieső szervereket. A Rust egyébként kifejezetten nagy népszerűségnek örvend mostanság, a Facepunch pedig gőzerővel dolgozik a konzolos változatokon is.

2.
2.
silkgoat
Azert itt sok penzt nem akartak beleolni a dolgoba ahogy latom. Tobb datacenter? Sotetszalon sync-elve? Vagy ne adj isten aws, azure, gcp, akarmi cloud ahol van multiregion vagy multiaz? Vagy a tervezeskor a jatek szerverei X helyen futnak, de a jatekosok adatai elosztva tobb helyen tobb cloud-ban? Stb. Stb. Ilyen amikor fejlesztok datacentereznek :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...