Húsz Bethesda-cím érhető el a Game Passben

  • Írta: fojesz
  • 2021. március 12.
  • Akció
Link másolása
A korábbi pletykáknak megfelelően a Microsoft tegnap megtartotta azt a műsort, amelyben a Bethesda felvásárlása kapcsán helyzetjelentett a játékosoknak. Bejelentésből nem volt sok, de megtudtunk egy-két fontos információt!

A pletykáknak megfelelően tegnap megtartották azt a videós kerekasztal-beszélgetést, amelyben a Microsoft és a Bethesda közös jövőjéről volt szó. Sok bejelentést nem hozott a műsor, egy-két érdekesség azonban akadt - ha visszanéznéd a teljes felvételt, alább megteheted:

A legfontosabb hír az volt, hogy mától húsz Bethesda-cím érhető el az Xbox Game Pass kínálatában. Noha ezek egy része nem újdonság, az alábbi listát elnézve panaszra így sem lehet okunk, ráadásul a játékok többsége minden Game Pass-platformon játszható - egyedül a Fallout: New Vegas esetében esik ki a PC és a mobil, a Morrowindnél és az Oblivionnál a mobil, míg a The Elder Scrolls Online-nál a PC:

  • Dishonored: Definitive Edition
  • Dishonored 2
  • Doom
  • Doom II
  • Doom 3
  • Doom 64
  • DOOM Eternal
  • Fallout 4
  • Fallout 76
  • Fallout: New Vegas
  • Prey
  • Rage 2
  • The Elder Scrolls III: Morrowind
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
  • The Elder Scrolls Online
  • The Evil Within
  • Wolfenstein: The New Order
  • Wolfenstein: The Old Blood
  • Wolfenstein: Youngblood


Az Xbox első számú embere, Phil Spencer ezenkívül a jövőben érkező Bethesda-játékok exkluzivitásáról is szót ejtett, hiszen érthető módon sokakat ez a kérdés foglalkoztat leginkább a felvásárlás kapcsán.

Spencer ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a Microsoft továbbra is invesztál azokba a Bethesda Softworks-játékokba, amelyek más platformokon is léteznek, vagy múltjuk van más platformokkal, de a felvásárlásuk célja az, hogy exkluzív játékokat szállítsanak azokra a gépekre, ahol az Xbox Game Pass létezik.

Ehhez jönnek még hozzá a különféle szerződéses kötelezettségeik, tette hozzá, utalva ezzel valószínűleg a közeljövőben várható címeikre, amelyek konzolokon PS5-exkluzívként rajtolnak.

A Microsoft emellett elárulta, hogy a nagyobb bejelentések és bemutatók a nyár folyamán várhatóak tőlük.

42.
42.
Aanash
Engem nem zavar ez a nagy felvásárlás.
De csak azèrt, mert egyik Bethesda játèk se èrdekel.
Sok stúdiót állított csatasorba a microsoft ami jó dolog, a gamepass is, az új címek mind mennek bele, jó vètel annak, akit sok játèk èrdekel.

Èn ha választhatnèk akkor a Ps-t vinnèm.
Jobb a menüje ès a külseje.
Meg èn nem kedvelem a digitális vásárlást, ha a polcomon van az adott játèk azt jobban kedvelem, plusz nagyon kevès cím èrdekel.
Vagyis nekem teljesen 8 hogy hány stúdiót vásárol fel a microsoft ès hogy hány játèkot tartalmaz a gamepass, inkább azok minősège èrdekel.
Nyilván nem világmegváltó egyik sony exkluzív sem, de erősen tartanak egy jó minősègi szintet.
De akkor se sírnèk ha a sony lehúzná a rolót.
41.
41.
Helium Prime
#38: Cáfold meg,ha nem így van! Kár kötekedni mindenkivel miközben gyötör a bánat!
40.
40.
Helium Prime
#38: Hát te semmit!
Talán nem igaz amit írtam?
Megint szíven rúgtalak vagy mi gond te pártatlan kis király?
39.
39.
delphijos
#29: Ha a számokat nézzük igen. És én elégedett is vagyok. Ugyanakkor nem láttam olyan baszó címet ahol ez igazán látszana.
38.
38.
delphijos
#31: Előkerültél ? Ezekért a kommentekért kár volt. Látom semmi se változott.
37.
37.
AttisHUN
Bárki bármit is mond,zseniális ötlet volt az MS-től a GPU-szolgáltatás. Bármennyire is szeretem a PS4-et is,mostanság csak az exklúzív címek miatt röffentem be.
36.
36.
crytek
#35: Epic ugyanezt csinálja immáron 2 éve... aki felkereste és nézte a tavalyi listájukat kb jelentéktelen volt a bevétel növekedés. Még én is minumum 3-4x-es növekedést tippeltem mert a csapból is azok a mocskok folytat erre egy helyben toporognak és csak az ingyen accountok száma emelekedik meg a kiadások a lefizetgetések miatt :)

Szóval simán lehet egy akár veszteséges ágat is üzemeltetni ha van mellette olyanod amivel ez a veszteség annak ellenére hogy veszteség semmissé válik azaz az "összkép" miatt nincs is veszteséged..
De mint írtam mi földi halandók ezt sose tudjuk meg mennyi az annyi pedig érdekes számok volnának az biztos
35.
35.
Őrnagy
#34: Gondolod, hogy hosszútávon működtetnek egy veszteséges üzletágát? Csak presztízsből? Mondjuk, én minden szemét trükköt el tudok képzelni ezekről, meg az ellenkezőjét is. (a Sony dettó)
Mindenesetre Xbox tulajként tök elégedett vagyok a GPU-val.
34.
34.
crytek
#33: A matekot egyes egyedül ők látjuk...

10 millió game pass ultimate előfizető vs ismeretlen számú vásárló aki xboxot vásárol és arra x mennyiségű játékot.. Az hogy melyik hoz/hozna több pénz sose tudjuk meg és csak ők látják hogy a GPU megéri-e neki... Az is lehet hogy nem ,de mivel szarásig vannak lóvéval meg se érzik. Mi ezt soha nem tudjuk meg még találgatás szintjén sem
33.
33.
Őrnagy
Eddig az volt, hogy a konzolt az exkluzív címek adják el. Ez most a Microsoft részéről lassan arra változik, hogy az előfizetőket az exkluzív címek hozák. Persze, Spencer azt nyilatkozza, hogy neeem, pedig de. Gondolom ezt azért, mert a fejlesztő csapatokat felvásárolták. Ha nem ex címeket akarnának velük csináltatni, akkor elég lenne csak megbízást adni nekik 1-1 címre. Én csak józan paraszti ésszel gondolom ezt, nem vagyok üzletember, de így találom logikusnak.
32.
32.
Bluverkill
#27: Nem nagyon így müködik. Hivatalosan semmilyen szerződést nem kötöt a Sony a Bethesdával. Jim Ryan is emiatt nem tudott így mit mondani hogy lesz TES vagy nem lesz. Legjobb példa erre a Deathloop, Ghsotwire Tokyo esete. Ott is minden platformra tartott volna mind kettő. De a Sony exkluzív szerződést írt alá velük emiatt egy évig csak ott lesz. Emiatt a TES is így fog szerintem müködni.
31.
31.
Helium Prime
#29: Így igaz!
Én inkább attól félnék,hogy előbb utóbb leolvad az a rész az Ps5 alaplapján amire nem terjed ki a hűtés!Főleg,ha majd jönnek a nyers erőt csipegető valóban nextgen címek
Már az ssd miatt is tekerni kell a ventin mert arra sem gondoltak,hogy azt sem ártana hűteni. Aztán a boltokba került gépekben ráadásul olcsóbb is a hajszárító mint amiket tesztelésre meg megjelenés előtt küldözgettek ki. Még a végén igazam lesz aztán ez is visít majd mint a disznó akit vágni visznek.
Arra meg mérget vehet mindenki,hogy lesznek Microsoft ex címek ill tartalmak a megszerzett stúdiók által! Visszanyalt a fagyi! A Sony meg örülhet,hogy fizethet a szerverekért amíg jól viselkedik! :) Nem biztos az sem,hogy ők ugrabugráltak pár ex címünk pc-re jöveteléért!
30.
30.
csoki0619
#28: Ez butaság, konzolt az emberek többsége nem a nyers erő és fps szám alapján vesz. Erre bizonyíték a One X. PS4 pro-t alázta teljesítményben, ez mégis vajmi keveset ért, meglehet nézni a számokat. Nem hiába feküdt rá a Mikro ennyire az online szolgáltatásokra, a Series X is inkább egy utolsó nekifutás a fizikai teljesítmény számításra. Az MS vízió egyre jobban a cloud gaming felé mutat.
Szvsz, rájöttek, h franchise szinten nem tudnak versenyezni a Sonyval(sokkal töb az erős exclusive húzócím), de viszont k.rva sok pénzük van.
Na ennek a felismerésnek a hozománya a fent taglalt felvásárlás, a GamePass-ra épülő reklámkampány, és a hamarosan jó eséllyel mindent letaroló xcloud. (Bár efelől vannak kétségeim, a hardver piac igencsak megsínylené, ha kiderülne h ahhoz, h az ember kényelmesen, aránylag stabil teljesítmény mellett tudjon játszani, nem kell több százezer forintot költeni, elég elég előfizetni egy szolgáltatásra.)
29.
29.
Ooorky
#28: Nem kell megerőltetniük magukat, mivel a ps5 gyengébb, mint a series x.
28.
28.
patka21991
Talán egy olyan húzást kinézek a msből, hogy a pses verziókat technikailag rosszabbul adják ki (nem bugosabban, csak kisebb fps, kisebb felbontás, rosszabb grafika), hogy az xbox jobbnak tűnjön mellette.
27.
27.
patka21991
Én nem értem a sírást. Ahogy a cikk végén írják, eleget tesznek a szerződéses kötelezettségeknek, szóval a fejlesztés alatt lévő játékok jönni fognak psre is (hacsak nem bontják fel a szerződést). Szóval én nem aggódok, hogy nem lenne pl új tes psre. Az utána lévő meg még nem izgat. A skyrimből kiindulva, úgyis kihagy egy generációt és csak utána lesz új rész.
26.
26.
csoki0619
Ez az exkluzivitás dolog itt egyeseknek olyan ördögtől való dolognak tűnik, mintha nem erre épülne ma a legtöbb szolgáltatás.
Netflix, HBO Go arra épül, h telinyomják olyan tartalommal, amit csak náluk kapsz meg. De ez sok más területen is így működik. Annyira telített a piac minden üzletágban, h a cégeknek muszáj valami egyediséget csatolni a saját termékükhöz, h a vásárló az ő szolgáltatásukat válassza.
És ez a dolog láthatóan működik. Ott van az HBO Go. Rengetegen a Trónok harca miatt voltak előfizetők, mikor végetért a sorozat, nagyon sokan lemondták, mert őket kifejezetten csak az az egy exkluzív tartalmom érdekelte. A Sony és Nintendo masináit is sokan épp ezért választják. Nálam is döntő érv volt a felhozatal gép vásárlásnál, ezért lett PS4. De talán a Nintendonál észrevehető ez az úgymond "különcködés" a legjobban. Annyira más stílus, annyira határozottan megkülönböztethető a konkurenciától, h ez adja neki a báját, ami láthatóan működik is, csak meg kell nézni a számokat.
25.
25.
Érdekes, ahogy változik a világ. Anno pont PC-s voltam, mint most is és elkezdődött közben a PS360 és ezzel együtt az exekkel való menősködés és egyes címek fegyvertényként való használata. Egy alap kommentszekcióban úgy eltemették a PC játékplatformot, mint a büdösszart, pár sajtótermék meg tényként kezelte, hogy a PC halott. Aztán akkor marha jót lehetett beszélgetni különféle témákról, miközben a boxosok és a pónik atommal lövöldöztek és halomra ölték egymást. Bármit mondtam egyes játékokról, mint pl, hogy nekem tetszik, de nincs PC változat, akkor nincs pénz, engem mindig úgy elküldtek a picsába, hogy nem győztem kardélre hányni a sok-sok barmot. Ezek voltak a vesszőparipák, hogy így ex és nem teheted meg, hogy játsszál vele, meg úgy csóri PC-s, de a dolog mindig oda futott ki, hogy 1: basszam meg, 2: vegyek gépet, 3: savanyú a szőlő.

De miután Don Mattrick, az akkori <3 Phil <3, elcseszte a Micro-t és a Szoni robogott előre ezerrel, elvesztették a boxosok a csatát és megmaradtak a pónik. Maradtak a kék oldalon az exek és egy jó pár évvel késsőb ugyan úgy minden változatlan volt. Exek és a pofázás hozzá. Eltelik megint pár év és mindig oda fut ki egy kék duma, hogy a Micro azért szar, mert nincs rá játék, nincsenek exek és nincs is mivel játszani rajta ÉS savanyú a szőlő.

Most meg mi van? Szoni egy generációs késésben és három generációs lemaradásban van a visszkomppal, bóvli a joystick, a nóti multiplayer only játékhoz keres embert, a Micro meg megtossza őket szárazon égen és földön. Erre ilyenkor mit lehet olvasni? Zokognak a pónik, hogy igazságtalan egy ex játék. Cool story, bro ffs. Meg sem mernék szólalni a helyükben, hogy ne az én hátamon törjék össze az összes PS360 és PS4-One érában lootolt fegyvert.
24.
24.
Ooorky
#23: Az első 3rd party exkluzív a Sega-hoz köthető, ők kötöttek anno szerződést az EA-val az NFL játékokra.
23.
23.
adamsfamily
#11: Azért a Sony se egy grál lovag,sőt alapvetően ez az egész exkluzívos kib*szás a Sony műfaja volt eddig.
Ott voltak sokáig a Capcom játékai,amiket többnyire elzártak más platformoktól,vagy ott a Pókember téma,vagy most a Final Fantasy.Ha lenne annyi pénze a Sony-nak amennyi a MS-nak van,már a fél ipart felvásarolta volna és PS exkluzív lenne minden.A MS ellenben elérhetővé teszi androidon és pc-n a játékait.A Sony-nak is voltak külsős exkluzívjai,amiknek a fejlesztőit megvette.Az Insomniac pl. ilyen volt,de akár a Naughty dog is.
22.
22.
Helium Prime
#21: Abban igaza van Zuzmonak,ha egy cégről vagy a hozzá köthető termékről negatív információk terjednek az fájdalmasan befolyásolhatja bevételeket vagy akár a részvények értékét így egyáltalán nem mondott butaságot!
21.
21.
crytek
#20: Azt a nintendot vagy bárkit nagy érdekelhet a megítélés...Ha ez alapján cselekedne mindenki jó ha 3 cég maradt volna akit nem hurrognak le állandóan valami miatt.. Szóval ezzel nem kell takarózni,mert baromság.Mert most amugy jobb bárkinek akit azért ekéznek mert képtelen kiadna a szarjait másra? Pedig most még bug sincs meg driver hiba sincs :)
20.
20.
Zuzmo
#9: Ha azt nézzük, hogy miért nem adja ki valaki a játékait másik platformra, nem csak azt kell figyelembe venni, hogy ezzel még több példányt tudna eladni, hanem hogy ez hogyan hatna a hardver eladásaira, a többi játékának az eladásaira, a cég presztizsére és megítélésére.
Ha teszem azt kijönne egy Mario vagy Zelda rész, és azt elkezdenék negatív értékelésekkel bombázni Steam-en, mert rossz a videókártya driver, vagy nem lehet normálisan billentyűzettel irányítani, vagy mert ez is csak Mario, az nagyon nem tenne jót a megítélésének, hiába adnának el belőle többet.
19.
19.
Bluverkill
#13: Sony is ugyan így kiszúrt sok emberrel... Khm FF7 khm új FF rész. Vagy vegyünk két Bethesda játékot. Amit a Bethesda mind két platformra szánt (Deathloop, Ghostwire Tokyo) de a Sony egy egy éves exkluzív szerződést kinált. Sony is ugyan így játszik.. A steames dolog meg nevetséges. Ott a Gamepass aki akarta már illetve aki akarta 6x beszerezte nagyon olcsón. Steames kiadás csak egy plusz mert szeretik az emberek egy helyen látni a játékukat.
18.
18.
Bluverkill
#11: De egyébként még egy jó példa az új Final Fantasy rész vagy az FF7 remake... Ott is a Sony egy csomó mindenkitől elvett franchiset..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...