A Sony felvásárolta az Evo bajnokságát

  • Írta: szlav
  • 2021. március 19.
  • Biznisz
Link másolása
A jövőben a Sony Interactive Entertainment felügyelete alatt zajlik majd a verekedős játékok legnagyobb bajnoksága, az Evolution Championship Series. Az idei verseny nem marad el, de online keretek közt zajlik majd.

Habár a 25 évre visszatekintő Evo éves bajnokságát a legtöbben a bunyós játékok Mekkájaként tartották számon, a közelmúltban cudar idők jártak a rendezvény felett. Mint minden hasonló összejövetel, az Evo 2020 is online formátumra váltott volna, a torna azonban végül teljesen elmaradt, miután a rendezvény elnökét szexuális zaklatással kapcsolatos vádak érték, ennek hatására pedig a támogatók sorra kihátráltak az esemény mögül.

Egy pillanatra tehát úgy tűnt, hogy ez volt az utolsó szög az Evolution Championship Series koporsójában, tegnap este azonban fordult a kocka: a Sony bejelentette, hogy az RTS nevezetű esport vállalattal közösen felvásárolták a bajnokságot.

Az akvizíció gyümölcse pedig hamarosan teljesen kézzelfogható lesz, a fenti bejelentéssel együtt érkezett ugyanis a hír, miszerint idén augusztusban megrendezésre kerül az Evo Online. Ahogy azt a névből is kitalálhattuk, a torna (érthető okokból kifolyólag) egyelőre még teljes egészében digitálisan zajlik majd. Az összecsapásokra az augusztus 6-án és 13-án kezdődő hétvégéken számíthatunk a Tekken 7, a Street Fighter V: Champion Edition, a Mortal Kombat 11 Ultimate és a Guilty Gear Strive ringjeiben.

1.
1.
godach
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...