Így tér el a The Last of Us-sorozat a játéktól

  • Írta: szlav
  • 2021. március 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Az HBO gondozásában készülő The Last of Us-tévésorozat ugyan az eredeti videojáték eseményeit dolgozza fel, mégis számos meglepő eltérésre számíthatunk majd - árulta el Neil Druckmann.

Az SXSW 2021 alkalmával újabb infómorzsák érkeztek az HBO és a PlayStation Pictures The Last of Us-sorozata felől. Nem más, mint a széria atyja és a sorozat producere, Neil Druckmann árult el egyet, s mást a projektről, ami az úriember elmondása szerint az eredeti játék eseményeit dolgozza majd fel. Ennyit többé-kevésbé természetesen már eddig is sejthettünk, hiszen a két főszereplőnk továbbra is Ellie és Joel marad (akiket Bella Ramsay és Pedro Pascal alakít), az eltérő közegből adódóan azonban egészen más lehet majd a cselekmény dinamikája.

Druckmann elárulta, hogy a filmkészítők az adaptáció során elsősorban a karakterek jellemére és az előttük álló nehéz útra fókuszáltak, nem pedig az olyan felszínes apróságokra, hogy éppen ki milyen színű pólót visel. Ugyanakkor számos dialógus egészen hű marad az eredetijéhez - még a játéktervező is meglepődött azon, amikor a forgatókönyvben visszaköszönt néhány ismerős sor.

Ahol azonban lényeges változásokra számíthatunk, az a cselekmény tempója, hiszen mégiscsak egy teljesen eltérő médiumról van szó. Egy videojátékban meg kell tanítani a befogadót a fegyverhasználatra, később pedig a játék oszlopos részét az intenzív harcjelenetek teszik ki. Druckmann elmondása szerint a sorozat több esetben eltávolodik majd a folyamatos akciótól, hogy nagyobb szerepet kaphasson a dráma, és több idő jusson a karakterekre is.

Természetesen egy ilyen posztapokaliptikus sztoriban a látvány és az akció sem lehet utolsó. Druckmann elárulta, hogy nemrégiben a saját szemével is láthatta a vásznon megelevenedő clickerek egyikét (illetve az ehhez használt protéziseket), az elmondása alapján pedig nem fogunk csalódni, amikor meglátjuk a félelmetes fertőzötteket.

2.
2.
crytek
Na már csak a pc-re kell majd kiadni és le is van húzva minden bőr a címről :)
1.
1.
Yanez
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...