Áll a bál a PC-s Crash Bandicoot 4 körül

A napokban végre PC-n is elérhetővé vált a Crash Bandicoot 4: It's About Time, és ezzel az összes nagyobb platformot kipipálta a folyamatosan pörgő sávos bandikut - azonban a játék DRM-védelme rengeteg fejfájást okoz a PC-s felhasználóknak.

Eddig sem volt titok, hogy PC-n a Battle.net-fiók mellett folyamatos internetkapcsolatra is szükségünk lesz a Crash Bandicoot 4: It's About Time futtatáshoz, viszont úgy néz ki, hogy pár játékos csak a vásárlás után döbbent rá, hogy ez bizonyos esetekben igencsak kellemetlen pillanatokat tud okozni.

A játék always-online DRM-védelme miatt ugyanis, ha csak egy pillanatra is elmegy az internetünk, akkor a rendszer kidob minket a játékból, ami egy-egy nehezebb pálya közepén - és ilyenből van bőven a Crash Bandicoot 4-ben - igazán bosszantó tud lenni. Sajnos még a betonstabil és szupergyors internet sem gyógyír a panaszra, hiszen amennyiben a Battle.net oldalán történik valamilyen probléma, akkor szintén borul a kaland.

Ennek tudatában pedig várható volt, hogy a dühös játékosok elárasztják majd a Twittert, és ilyenkor már sovány vigasz, hogy ez a fajta agresszív védelem a kalózkodást hivatott kivédeni, ugyanis a játékot kevesebb, mint egy nap alatt már fel is törték a crackerek. Így pedig az a kellemetlen helyzet alakult ki, hogy a fizető játékosokkal toltak ki a legjobban, hiszen az illegális verziót nem érinti a fentebb részletezett probléma.

10 komment - szólj hozzá!