A 505 Games felvásárolta a Ghostrunner IP-t

  • Írta: szlav
  • 2021. április 1.
  • Biznisz
Link másolása
A 505 Games és az All In Games tavaly ősszel közösen segítette piacra a Ghostrunnert, az olasz kiadó azonban 5 millió euróért felvásárolta a teljes IP-t és a játékhoz tartozó összes technológiai licencet.

Ha csak egyetlen következtetést vonhatunk le a mai hírünkből, akkor az az, hogy szinte egészen biztosan készül a Ghostrunner folytatása. A lengyel One More Level átkozottul nehéz és szemkápráztatóan pörgős akció-platformere tavaly ősszel jelent meg, a kiadói feladatokat pedig a 505 Games és az All In Games közösen vállalta el.

Habár a játékot üzleti szempontból nem nevezhetjük különösebben kirobbanó sikernek, a 2020-as év végéig több mint 500 ezer példány kelt el belőle, a 2,5 millió eurós fejlesztési költségeit pedig már az első napon sikeresen megtérítette.

Úgy tűnik, a 505 Games elégedett volt a fenti számokkal, és lát még fantáziát a franchise-ban, a kiadó ugyanis 5 millió dollárt fizetett a Ghostrunner IP-ért és a játékhoz kötődő összes techlicencért. Nyilvánvaló, hogy ennek az akvizíciónak csupán akkor van valódi értelme, ha folytatást kap a sötét cyberpunk világban játszódó alkotás, amit ezen a ponton szinte akár el is könyvelhetünk.

Mellékesen érdemes megemlítenünk, hogy idén sem maradunk Ghostrunner nélkül, hiszen készül a játék Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re optimalizált next-gen változata.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...