Nem rajtolt problémamentesen az Outriders

  • Írta: szlav
  • 2021. április 2.
  • Hír
Link másolása
Megjelent az Outriders, a People Can Fly és a Square Enix régóta várt looter-shootere, de mint számos egyéb online játéknál, itt sem lett zökkenőmentes a launch. Túlterhelt processzoroktól és szétdobált játékosoktól hangosak a fórumok.

Máris megjelent a hónap egyik legjelentősebb játéka, az Outriders, ha azonban ti csak később tudtok csatlakozni a távoli jövő pionírjaihoz, akkor ne csüggedjetek annyira: lehet, hogy így megúsztok egy-két kellemetlen pillanatot. A Square Enix is bevallotta, hogy akad néhány probléma a játék első napos változatával, a fejlesztők azonban gőzerővel dolgoznak a javításokon. Lássuk, hogy miről is van szó egész pontosan!

Az egyik legnagyobb és leginkább feltűnő probléma a PC-s és konzolos változatok szinkronizációs hibáihoz köthető. Tudniillik ugyanis, hogy az online kooperációra kihegyezett lövölde teljes cross-play támogatást nyújt a célplatformjai közt. A gyakorlat egyelőre azonban azt mutatja, hogy amennyiben egy PC-s és egy (vagy több) konzolos játékos csatlakozik egymáshoz, csupán idő kérdése, hogy a háttérben szétcsússzon a kliensek összhangja, ami végérvényben a játékosok szétdobásával jár. A Square ideiglenes megoldása erre az, hogy letiltották az eltérő platformok közti automatikus meccskeresést, illetve arra kérték a játékosokat, hogy a javítás érkezése előtt próbálják hanyagolni a cross-play funkciót.

Az Outriders másik nagy problémája kizárólag a PC-s játékosokat érinti. A stúdió szerint nem várt gondok akadtak a DirectX 12 implementációjával, ami jelenleg komoly szaggatást okozhat, meggátolhatja a shaderek betöltését, bizonyos esetekben pedig teljesen kifagyaszthatja a játékot. A Square előállt néhány ideiglenes opcióval, amivel megkerülhetjük a fenti problémát - az erről szóló részleteket megtaláljátok Redditen.

5.
5.
Anti4730
Jaja en is nyomtam tegnap egyedul ket oraig nem dobott le es nagyon jo jatek, elvezet benne apritani. Vegre egy jatek ahol nem magamtol kapcsolom ki, hanem eszre se veszed es eltelik par ora egyhuzamban jatszas utan.
4.
4.
Cole
#2: Sajna nem, mi PC-PC között játszunk. Tegnap folyamat ledobált.
Elég időszak függő, délután nyomtam pár órát egy huzamban. De este esélytelen.
Mondjuk dolgozgatnak rajta elvileg, remélem ezek megszűnnek a napokban és lehet nyomni mert amúgy nekem bejön.
3.
3.
adamsfamily
#2: Nekem boxon se megy úgy,hogy egyedül játszanék.Rendszeresen kidobál,hogy megszakadt a kapcsolat a szerverrel.Tudnám,hogy single player-ben minek kell erőltetni ezt a folyamatos online buzulást...
2.
2.
Anti4730
Hat ja, haverral akartunk jatszani xbox pc kozott es rohadtul ledobott minden alkalommal mar az elejen. Szoval azert gaz, hogy nem lehet nyomni multiba csak egyedul. Ja mondjuk pc es pc kozott allitolag faszan megy.
1.
1.
Harkat
Én egyedül próbálom tolni, de így is folyton ledob a szerver. :D
Pedig kezdenék már ráhangolódni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...