Kiderült pár érdekesség a Dying Light 2-ről

A Techland nemrég egy interjú keretein belül mesélt a Dying Light 2 munkálatairól, amiből többek között megtudtuk, hogy továbbra is készül a játék PS4-re és Xbox One-ra, valamint kiderült, hogy mennyi idő lesz kipörgetni a zombis kalandot.

Hosszabb hallgatás után végre ismét elkezdett magáról apró életjeleket adni a Dying Light 2, nemrég pedig a Wccftech készített egy interjút a készítőkkel, amiből szintén érdekes újdonságokat tudhattunk meg a zombi-parkour szimulátorról.

Mivel egyre jobban belecsúszunk az új konzolgenerációba, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon Xbox One-ra és PlayStation 4-re is ellátogat majd a Dying Light folytatása? Nos, a fejlesztők most megnyugtattak mindenkit: a fejlesztés alatt eddig is az előző generációs konzolok élveztek prioritást, és ez változatlanul így van most is.

A lengyel csapat ezzel kapcsolatban még hozzáfűzte, hogy igyekeznek a lehető legjobb minőségben elhozni a játékot a gyengébb hardverekre is, valamint természetesen kiaknázzák majd a PS5 és az Xbox Series-konzolok erejét is egyben. Elmondásuk szerint két grafikai opció közül választhatunk majd a next-gen gépeken: az egyikben 4K-s felbontást és 60 fps-t kapunk, míg a másikban kompromisszumok mellett élvezhetjük a ray tracinget.

Az interjúból még az is kiderült, hogy a Dying Light 2 kampánya nagyjából olyan 20 órát követel az életünkből, de természetesen minden mellékfeladatot teljesítve ez a szám 40-60 órára is feltornázható lesz majd. A készítők szerint a Chrome Engine 6 segítségével könnyen és gyorsan tudnak hatalmas területeket renderelni, de nem szeretnék, ha a mennyiség a minőség rovására menne, ezért inkább igyekeznek a világot emlékezetes történetekkel és eseményekkel feltölteni, mintsem töltelékfeladatokkal elnyújtani.

A fejlesztők reagáltak az elmúlt hónapok negatív híreire is a játékkal kapcsolatban, és ismét igyekeztek megnyugtatni mindenkit, hogy a fejlesztés továbbra is a legnagyobb rendben halad - viszont hogy pontosan mikor jelenhet még a Dying Light 2, azzal kapcsolatban csak annyit nyilatkoztak, hogy hamarosan "újraindítják" az erre irányuló kommunikációjukat.

3 komment - szólj hozzá!